• Zaterdag 15 april; Alcmaria Victrix O13-2 tegen Schagen United O13-4

  Vandaag een ideale voetbaldag; weinig wind, niet te warm en een uitdagende tegenstander met twee keer zoveel punten als wij. Bovendien hadden we een nieuwe speler, Luc! Welkom Luc! In de komende tijd gaan we uitvinden waar jij het beste bent op het veld.

  Na wat aftastende bewegingen in het veld en wat kansen over en weer kwam Alcmaria langzaam beter in het spel. Het eerste doelpunt was zowaar van Alcmaria! Bruun verlegt in een van onze aanvallen het spel naar Tije die de keeper weet te verschalken! 1-0
  Blijkbaar beviel dit Schagen niet want ze zetten wat meer druk op de bal. Halverwege de eerste helft braken ze uit op rechts. Schagen kwam alleen voor onze Jasper. Het harde schot in de verre hoek was ook voor de handschoenen van Jasper teveel: 1-1 Hier was geen eer aan te behalen.
  Het doel ging weer over en weer en vlak voor de rust bracht Bruun een Schagenverdediger in paniek. De terugspeelbal was te zacht en Bruun kon onderscheppen.De bal ging met een mooie boog over de keeper heen, het doel in. Mooi gedaan!
  Ruststand 2-1
  In de rust moesten we weer wisselen Ik koos ervoor om de kleinere spelers eerst te brengen en in de tweede helft van de tweede helft de grotere spelers het spel af te laten maken.

  Dat zij zouden scoren was wel het gevolg. Alcmaria had een AZ-momentje helaas: 2-2.

  Toen besloot Tije dat Schagen de genadeslag moest krijgen. Op een assist van Jah kwamen weer voor via Tije: 3-2!

  Helaas konden we er niet lang van genieten. Wederom door een AZ-moment scoorden zij de 3-3. Balen! In gedachten had ik me al verzoend met een gelijkspel. Dat was ook al heel mooi tegen Schagen. Toch? Of toch niet?

  Nout nam hier geen genoegen mee. In de laatste minuut ondernam hij een lange rush over links die in de winnende treffer eindigde!
  Na nog wat intensief billenknijpen klonk het bevrijdende eindsignaal; we hadden gewonnen! Ongelofelijk! Wat kan een juiste teamspirit toch veel gedaan kan krijgen!

  Ik zit eraan te denken om voortaan altijd 1-4-4-2 te spelen omdat we hier al twee keer succes mee hebben gehad en dat tegen sterke tegenstanders. Misschien kunnen jullie dat op de training ook oefenen?

  Goed! Een mooie, zwaarbevochten overwinning tegen een club die boven ons staat in de stand. Ik wil iedereen weer bedanken: Jasper met zijn nieuwe handschoenen was echt een aanwinst. Martine bedankt voor het vlaggen.

  Een overwinning is altijd het resultaat van het hele team maar ik was wel heel blij met de treffer vlak voor tijd van Nout.

  Tot volgende week! Let op we spelen dan tegen ZAP uit Breezand al om 9:00 uur! [08:30 uur in de kleedkamer!] Nadere aankondiging volgt.