• Wij gaan Europa in, wij gaan Europa in......

  Alcmaria Softbal Heren gaat voor de winst tijdens de Europacup in Tsjechië

   

  Op maandag 23 augustus start het Europese softbal-avontuur voor het Alcmaria herenteam: de Europacup in Tsjechië. Een week lang strijden de Alkmaarse mannen om te bepalen welk clubteam van Europa het sterkst uit de bus komt.

  Net als de Olympische Spelen werd de Europacup in Tsjechië een jaar verplaatst. Het gaf het team meer voorbereidingstijd om te trainen en meer tijd om sponsors te trekken. “Het fundament voor dit avontuur is al in 2019 gelegd”, vertelt catcher Reinier Sierag. “We hebben teamdoelen opgesteld, goede coaching staff gezocht en de financiën op orde gebracht. Met succes: in 2019 zijn we als nummer één de competitie doorgekomen.

  Uiteindelijk verloren we de laatste wedstrijd in de play-offs van Quick Amersfoort, maar het was genoeg om alsnog een plek in de Europacup te verzilveren als tweede team van Nederland.”

  Uitzwaaiwedstrijd

  Op maandag 16 augustus om 20.00 uur vindt de laatste competitiewedstrijd plaats bij Alcmaria Victrix op het Honkpad 3. Het is mogelijk om het team deze avond aan te moedigen, uit te zwaaien en succes te wensen.Voor de kinderen zal er een stormbaan en springkussen geplaatst worden. Aangeboden door een trouwe sponsor KOBALT.