• Wie is Martin?

 • Dames 1 maakt er een spannende pot van tegen DVH (van onze vaste verslaggeefster)

  Afgelopen woensdag traden onze dames aan tegen het hoger geklasseerde DVH. Het was ook voor deze verslaggeefster alweer een tijdje geleden dat zij in Amstelveen was geweest en het was dus ook wel een klein beetje zoeken om het veld en een parkeerplaats te vinden. En – heel eerlijk gezegd – wie verwacht er ook nu een softbalveld aan het Wimbledonpad?!

  Het was voor de dames die uit Alkmaar vertrokken overigens al een hele toer om – met materiaal – door alle weg opbrekingen heen te komen én er dan vervolgens achter te komen dat de knuppels in de bak zitten waarvan je de code niet weet en vervolgens de hulplijn haar telefoon niet opneemt. Allen bij elkaar verzameld bleek dat er nog wat kledingperikelen moesten worden opgelost. Los van de vraag of SSK beter kan overstappen op een andere lijmsoort of dat Maaike gewoon niet kan wassen, konden we constateren dat de kosten voor kledingreparatie in Heerhugowaard twee keer zo hoog zijn als in Alkmaar. Afin, nadat enkele dames nog even een verlate avondmaaltijd hadden weggewerkt, variërend van twee broodjes kaas tot een hele pokébowl, kwamen de dames dan toch in beweging voor een beknopte warming up. En er kwam inderdaad van alles in beweging, om Maaike maar even te citeren: “de aardbeving in Marokko is er niets bij”. Bij het veld aangekomen kwam de volgende verrassing: DVH is blijkbaar heel erg gehecht aan de uit-Dug Out (of in Amstelveen hanteren ze andere regels, nog steeds géén idee), waardoor onze dames in de Dug Out naast het eerste honk moesten plaatsnemen. Voor een autist als ondergetekende in eerste instantie wel even een dingetje, maar als je in al je slagbeurten op het eerste honk wordt uitgegooid scheelt het wel weer een hoop teruglopen 😉

  En dan hebben we het nog niet eens over de wedstrijd zelf gehad. De meiden vlogen voortvarend uit de startblokken. Kim opende mét een ‘vreemde’ knuppel met een honkslag, werd verder geslagen door Maaike, die zo ongeveer alle honkslagen voor haar rekening nam (3 uit 4) en Juud-hit timmerde hem vervolgens tot verbazing van de tegenstander (niet van ons, wij zijn het inmiddels wel gewend) tegen het hek voor een in-the-park-homerun: 3-0. De dames van DVH deden echter in de eerste inning meteen wat terug. Nadat de eerste twee loopsters het honk hadden bereikt werden er door Kim in het outfield twee mooie vangballen gemaakt (van de in totaal 4 (revanche voor vorige keer toen ze helemaal geen moer te doen had) en dat voor iemand die nachtblind is), maar verzuimden onze dames de derde nul te maken, waardoor er uiteindelijk nog 3 meiden van DVH over de thuisplaat kwamen en de dames tegen een 4-3 achterstand aankeken. De rest van de wedstrijd bleef het spannend, aan beide kanten kwamen er elke inning wel meiden op de honken, maar bleef de beslissende klap uit. Zo ook in de vierde slagbeurt, waarin Inger opende met een driehonkslag, maar vervolgens niet tot scoren kwam. DVH sprokkelde er in de 4e inning daarentegen wel een puntje bij, waardoor zij uitliepen naar 5-3, maar het verschil bleef nog steeds overbrugbaar, waardoor de spanning in de wedstrijd nog steeds aanwezig bleef. Doordat er elke inning mensen op de honken kwamen en er nog wat oponthoud was door een beugelreparatie, kon het publiek bijna 2 uur genieten van een puike softbalwedstrijd, waarin beide teams niet heel veel voor elkaar onder deden. In de 6e inning voegde DVH nog een puntje toe aan de stand en dat bleek uiteindelijk niet meer te overbruggen, ondanks de tweede (!) homerun van Juud-hit deze avond in de 7e inning. Zo sloegen beide teams deze avond 9 honkslagen, maar deden enkele foutjes én het feit dat de honkslagen te verdeeld vielen onze dames uiteindelijk de das om.

  Resteert mij tot slot enkel nog een woord van dank voor Martin, voor de strakke lijnen deze avond.

  Komende dinsdag spelen onze dames weer gezellig aan het honkpad, tegen Kinheim, aanvang 19.30. Tot dan!

  En dus het antwoord op de vraag "Wie is Martin" dat is dus de collega van Hans en Nico bij DVH, blijkbaar stopt hij ermee, vandaar dat spandoek.