• PROCAMP
 • Vrijwilligers

  Zonder vrijwilligers geen vereniging

  Kantineteam-medewerker!

  De kantine is het hart van de vereniging! Daar ontmoeten we elkaar met als speerpunt natuurlijk de weekenden. Net als in de rest van de verenigingen zoeken we vrijwilligers die mee willen helpen deze plek met elkaar in te vullen. Tenslotte is de vereniging van ons samen. We hebben op een rijtje gezet wat er te doen is. 

  Even vooraf: de bezetting van de bar wordt gedaan door ouders van de jeugd en de spelers zelf bij de senioren. De planning daarvan wordt ruim van te voren gemaakt. Maar de vrijwilligers hebben begeleiding nodig en moeten vaak ingewerkt worden. En daar hebben we jou voor nodig! Benieuwd wat we precies vragen? We leggen het uit: 

  We hebben de kantinediensten ingedeeld in 4 blokken: zaterdagochtend, zaterdagmiddag, zondagochtend en zondagmiddag. 

  Zaterdagochtend:
  Je start meestal om 8.00 uur. Opent de kantine, zet snel alvast de koffie aan, zet de kassa aan en al snel melden zich ouders, jeugd en toeschouwers. Ook de twee kantinemedewerkers (ouders) melden zich die je wegwijs maakt hoe de bar werkt.
  Daarna maak je de broodjes klaar voor in de vitrine. Het kan gezellig druk zijn de hele ochtend. Limonade klaarzetten voor alle jeugdteams, veel koffie maken, kabouters ontvangen die bovenkomen voor de limonade&snoepje. Het is een feest van jeugd en drukte, en om 13.00 uur wordt je afgelost. 

  Zaterdagmiddag: 
  Die is veel rustiger als de zaterdagochtend. Je hebt ondersteuning van ouders van de oudere juniorenteams. Later in de middag gaat de bierpomp aan en de keuken wordt aangezet (patat, broodjes etc.) en afhankelijk van de wedstrijden kan het wel 18.00 uur worden. Je bent de hele middag lekker aan het werk, het is af en toe wat druk met koffie en het eten handel je ook af zoals patat maken en broodjes kroket. Maar heel goed hanteerbaar. 

  Zondagochtend: 
  Afhankelijk van de wedstrijden open je de kantine ergens tussen 9.00 - 10.00 uur. Koffie zetten, broodjes klaarmaken, er zijn nog weinig mensen. Je kan dit vaak alleen wel af. Het gaat drukker worden als de eerste teams klaar zijn met voetballen. Maar dan komt de aflossing al in zicht zoals de vaste keukenmedewerker en de middagploeg. De dienst duurt tot 13.00 uur.  
  Dit is de rustigste dienst en geschikt voor elke leeftijd! 

  Zondagmiddag:
  Toegeven, dit is de drukste dienst. Je start om 13.00 uur en duurt tot vaak wel 18.00 uur. Je werkt met onze keukenmedewerkster en er melden zich twee ploegjes kantinevrijwilligers die ingewerkt moeten worden als ze voor het eerst komen. Teams melden zich die klaar zijn met voetballen en trek hebben. Toeschouwers willen koffie dus draai je vaak mee achter de bar. Iedereen voorzie je van eten en drank, het kan behoorlijk druk worden. Die drukte hoort er echt bij, maar gezellig is het dan zeker! 

  Heb je wel oren naar een van deze diensten, kom dan in contact met ons!

  Wehebben een speciaal mailadres kantine@alcmariavictrix.nl maar je kan ook bellen met onze kantine-co√∂rdinator Annelies: 06 5436 0884.

  Leuk als je meedoet!