• De schrobmachine

  • En vies dat de vloer was

    Wij kunnen al 25 jaar blij zijn met de plavuizen die in de Dug-Inn liggen, ze zijn extra hard waardoor je ook met spikes onder de schoenen de Dug-Inn betreden mag worden. Dat is wel vaak anders, spikes uit bij de deur. Maar het is lastig om de vloer goed schoon te houden, af en toe een natte dweil is niet voldoende en nu?

    Dat was al een tijdje een dingetje voor de kantine commissie maar via via kwamen wij erachter dat onze sportburen, oftewel de voetbal, beschikken over een handige professionele schrobmachine, daar wordt de vloer van de kantine mee onderhouden. En de vraag, of wij deze schrobmachine even mochten lenen, werd ruimhartig beantwoord.

    En zo kon het gebeuren dat de trekker met aanhanger van stal werd gehaald om de schrobmachine op te halen en hadden Ellen & Ellen, op de zaterdag daarvoor, al het meubilair al aan de kant gezet. Vervolgens de tank vullen met water en zeep en kon Ellen los, uiterst secuur werd iedere plavuis 2 x gereiningd. Het water wat eraf kwam zou een reden voor KOZP (Kick Out Zwarte Piet) kunnen zijn om te protesteren, zo zwart was dit.

    De vloer was snel weer droog en al het meubilair kreeg zijn oorspronkelijke plek weer terug. En zo kan het afsluitfeest van 26 november op een schone vloer gehouden worden.