• De mannen blijven winnen! 7-8

  Nadat, in het eind van vorig seizoen de streak op 5 werd gezet werden de doelstellingen voor jaargang 2023 iets bijgesteld. We gaan dit jaar voor de koppositie in de befaamde 6e klasse landelijk.

  Met tegenstanders uit Zaandam, Assendelft, Haarlem en Amsterdam zal dit géén makkie worden maar er is geinvesteerd....

  Er moest helaas afscheid worden genomen van Jeroen vd Aa, David Stomph en Elwin Buikema maar er kwam nieuw talent voor terug. Oud AV-lid Steward Baars en rookie Rich Tiggeler werden opgepikt zodat er wederom een sterrenteam de wei in kan worden gestuurd.

  Odiz Frogs 3 was de eerste tegenstander die er aan moest geloven. In een koud sportpark Kalverhoek werden de kikkers (ondanks de hulp van de umpire) opzij gezet met 7-8.

  De stand doet vermoeden dat het moeilijk ging maar dat lag toch wat anders... Een vette voorsprong van 0-5 werd gelijk 1 teniet gedaan door menig discutabele call van de scheids. Werkelijk waar elke pitch van onze volbloed Kiran Civale werd als "BALL" beoordeeld waardoor de Frogettes langszij kwamen. Nog in diezelfde eerste inning moest Mike het pitchen overnemen om de schade te beperken. Dat lukte wonderbaarlijk wel, met volle honken werd de eerstvolgende slagman op een strike-out getrakteerd en kon veilig de dugout worden opgezocht.

  Nu moest men alsnog aan de bak. Het volledige, inmiddels getergde, Alcmaria begon aan de comeback en trok de stand gelijk in de 3e inning. 

  Met hulp van het meegereisde publiek werd zelfs een 7-8 voorsprong gepakt in de laatste alkmaarse slagbeurt! Gio opende met een hit up the middle, stal het 2e honk en werd op 3 gezet door een grounder 4-3.  Met inmiddels 2 nullen volgde een wilde worp waardoor onze allerbeste speler de 8e run mocht aantekenen.

  Nu restte alleen nog de gelijkmakende Zaanse slagbeurt.... Ook nog eens het hart van de line-up, oftewel de toppers...

  Nou, er waren slechts 5 ballen nodig om de 3 nullen op het scoreboard te toveren en daarmee de winst te pakken. De desillusie was groot in de Cacao-stad.

  Wij met gierende banden richting ons eigen clubhuissie in Alkmaar waar nog lang werd stilgestaan bij de eerste punten van het nu al memorabele jaar.

  We hopen dat we de komende weken nog veel meer publiek mogen aanschouwen bij onze thuiswedstrijden op zaterdags 17.00 waar wij u een fantastisch schouwspel zullen bieden. Alle facetten van onze mooie sport zullen u worden getoond dus komt allen kijken!