• Slaggeweld in de eerste inning

  Moederdag en de U21 speelt op een zonovergoten veld het zware duel tegen het nog ongeslagen amsterdamse Pirates. Ná een verlies tegen Kinheim en een gestaakte wedstrijd in Hoofddorp (waar men overigens 1-2 voorstond na 1,5 uur spelen) hebben de jongens van Mark vd Aa en Roddy van Aanholt nog géén winstpunten behaald. Om dat vandaag even te doen tegen de mede koploper was natuurlijk niet effies gemakkelijk....

  Pirates, dat direct de leiding pakte op het werpen van Stijn Schultz, leek te zijn gekomen om de alkmaarders even te vegen maar dat lieten de jongens natuurlijk niet gebeuren!

  Schultz hield de piraatjes verder in bedwang en bood zijn aanval kans de achterstand weg te gummen.

   

   

 • Dit was niet aan dovemansoren besteed want Alcmaria nam brutaal de leiding over door een veelvoud aan hits en het nodige gestuntel van de amsterdammers die niet wisten wat hen overkwam. Hits van Mauro vd Aa, Dylan Braak, Hidde Tuinman, Vince Braak, Nairo Strikx, Tommy de Zwart en Jordy Celie lieten het scoreboard op tilt slaan (8-3).

  Nog veel meer veldfouten aan de kant van een zeer matig spelend Pirates zorgen zelfs voor een 13-3 tussenstand! De alcmarianen bleven gretig en straften al die fouten ongenadig af.

  Het werpen werd overgenomen door Brendan Bruins, met ook een nieuwe catcher Mees Kriek, die nog wel wat runs opgaf maar verder volledig in control was. Ook closer Nairo Strikx kwam verder niet in de problemen en verzekerde zijn team van de WIN (13-8).

  De handen konden geschud en het publiek werd bedankt. Een mooie pot en de volledig verdiende 2 winstpunten! De jongens staan nu mooi in de middenmoot van de zware 1e klasse.

  Volgende week even een lekkere verre uitwedstrijd richting onze oosterburen als het Enschedese Tex Town zal worden bestreden op zaterdagmiddag. Hopelijk komt u de jongens dan ook weer aanmoedigen!!

 • Nog even de puntjes op de I

 • Maar wel genieten van de WIN