• 202KM, rijtijd 2 uur en 20 min. Via Amsterdam > Amersfoort en Apeldoorn richting de duitse grens. Afslag 33 Oldenzaal en je bent er alweer. Dit is de afstand en duur van een ritje naar Tex Town Tigers in Enschede. Sinds jaar en dag een tegenstander van ons Alcmaria. Zo ook op zaterdag 20 mei. Het is stralend weer en om 14.00 moet er worden gestreden tegen de twense tigers.

  De lange heenrit is een ramp maar eenmaal aangekomen op het mooie sportpark aan de Kotkampseweg is het goed vertoeven. De rust van het Oosten waar je de vogeltjes nog hoort fluiten en de mensen je nog allemaal, zoals normaal, gedag zeggen.

  Wij ouders strekken de benen bij aankomst en bestellen een lekkere bak koffie. Enkelen besluiten nog even een bezoekje te brengen aan de locale winkels omdat er toch nog 1,5 uur gewacht moet worden op de start van de wedstrijd.

  De boys gaan intrainen en smeren zich nog even in met factor 50. Er heerst rust op het complex.....

 • De wedstrijd gaat gelijk op

  De wedstrijd gaat van start om 14.01 en voor Alcmaria komen de eerste slagmensen het stoffige perk in. Scoren doet men helaas niet terwijl de Tigers dit wel doen op het werpen van Nairo.

  Er wordt een brutale 3-0 voorsprong gepakt door de tukkers en het wordt tijd dat Alkmaar van zich laat horen!

  Een kleine teammeeting en wat luide oerkreten vanuit de dugout blazen de alcmarianen nieuw leven in.... De stand wordt gelijk getrokken 3-3.

   

 • In de 3e inning wordt het werpen overgenomen door Mauro en dat gaat prima. Tex Town scoort nog wel enkele runs maar alles blijft binnen de perken. Ook Alcmaria krijgt nog frewuent lopers op de kussens en pikt her en der een puntje.

  De stand blijft schommelen van 3-3 naar 5-3 naar 5-7 en naast de spelers en coaches zijn ook de ouders inmiddels beland in een zeer spannend potje honkbal!

  Wat wel behoorlijk tegenzit is dat de veldscheids een nogal blauwe bril op heeft en menig call in het voordeel van "zijn" Tigers beoordeelt. Hopelijk zal dit géén gevolgen hebben voor de uitkomst van de game...

  Voor de slotinnings stuurt Alcmaria Brendan Bruins naar de heuvel. Aan hem de taak de voorsprong te behouden! Hij komt wat in de problemen in de 7e inning als hij de honken vol zet met 2 nullen. De flyball in het linksveld die hierop volgt wordt echter niet gevangen waardoor 2 runs scoren 7-7

 • Alcmaria pakt de voorsprong terug in de 8e inning (7-8) en moet het hoofd gewoon cool houden. Ff die 3 nullen maken en lekker terug naar De West...

  Het gaat wat anders.....

  De eerste nul valt snel maar daarna worden de honken vol gezet met 2 nullen. Nog niets aan de hand zou je zeggen....

  Dan dat ene tikkie, een zachte comebacker zou een simpele 1 naar 3 moeten opleveren en daarmee de winst echter verdwijnt de aangooi van Brendan over de eerste honkman in het rechtsveld waarop de Tigers het 8e en 9e punt scoren. De derde nul valt daarna direct..

  AV krijgt nog 1 kans om zich te herpakken maar dat wil niet lukken waardoor de winstpunten in Enschede blijven en alleen een zure terugreis de mannen ten prooi valt.

  Uw razende reporter heeft overigens een hotelletje in Diepenheim geboekt want morgen wacht wederom een ontmoeting met Tex Town als Heren 1 aan de bak moet.

  De U21 speelt volgend weekend niet en heeft dan op zondag 4 juni weer een thuiswedstrijd tegen BSC Almere. Hopelijk komt u het team dan weer aanmoedigen!