• Twee kersverse vaders

 • Slechts negen dagen zat er in april tussen de geboortes van twee 'Alcmaria-baby's. Op 13 april kregen Michael Pluijmers (heren 1) en zijn partner Pilvi een zoon. De naam is nog niet bekend (bij de redactie van deze nieuwsbrief). 

  En op 22 april werd Noelle Yanez Machado geboren, dochter van Andy en Kim. Andy Yanez Machado speelt in heren 3, het voormalige heren 4. Van harte gefeliciteerd aan de vier jonge ouders (en hun kinderen natuurlijk).

  We stellen de kersverse vaders nog even voor. 

  Michael Pluijmers (34) heeft alle jeugdteams van Alcmaria doorlopen. Snel was al duidelijk dat hij een talent was. Hij speelde al op zijn tiende mee bij de aspiranten die destijds werden gecoacht door Peter Aartsen en Mike de Zwart. Ervaring deed Michael op in het team met vooral veel oudere spelers en tevens op het grote internationale jeugdtoernooi in Sala Baganza, Italie. In 2000 werd hij met hetzelfde aspirantenteam kampioen van Nederland. 

  Al snel werd Michael opgemerkt bij de herenselectie waar hij op zijn vijftiende reeds meetrainde. Vanwege regelgeving duurde het nog een jaar voordat hij zijn debuut maakte in de hoofdmacht van Alcmaria. 

  Enkele jaren later kreeg Michael de kans overzees te studeren en te honkballen waarna hij later in het nieuwe millennium terugkeerde in Nederland. Hij ging de Hoofdklasse in waar hij bij enkele clubs heeft gespeeld (waaronder HCAW en Hoofddorp Pioniers). In zijn nadagen keerde Michael gelukkig toch weer terug op het oude nest en speelt hij alweer vele jaren in onze selectie. 

   

  Andy Yanez Machado (37) sloot eind 2021 aan bij Heren 4. Hij voelde zich direct thuis in het team. Met zijn Cubaanse afkomst was het natuurlijk niet moeilijk het niveau van het team te halen. 

  Ook naast het honkballen is Andy altijd te vinden bij de club - als kantinedienst, kok, klusjesman, veldcrew et cetera. Het is zeker dat Andy nog vele jaren bij Alcmaria zal blijven! Zeker nu ook zijn zoon Nathan bij onze U12 speelt.