• De warming-up

 • Bears wint nipt

  In Windy city Bergen wisten de Beren de punten thuis te houden.

  Het was een bijzonder duel. Omdat Lisandro Tromp zowel Alcmaria Victrix H2 als Bears coacht werd het een vreemde pot voor hem, trok het Bears pak aan en liet H2 aan Ton Roest over.

  Hidde Brocken en Sven Honing maakten er een waar werpers duel van, de defensie van beide teams draaiden overuren, dubbelspelen, fouten en mooie acties wisselden elkaar af. Gelijk 3 nam Bears een 1 - 0 voorsprong door Florian Hardewijn, RBI voor Niels Metzelaar. De 1e 4 wist Joran Klarenbeek op een glipper de 1 - 1 op het bord te toveren.

  Die stand stond er maar even, gelijk 4 werd het 2 - 1 door Rene van Hazebroek, weer een RBI voor Niels Metzelaar. De 3 - 1 kwam van de voet van Friso Spruit door o.a een Alkmaarse glipper.

  Maar Alcmaria Victrix vocht zich terug de wedstrijd in, Dave Tromp wist de achterstand tot 1 punt te beperken, 3 - 2, de RBI kwam op naam van Michael Pluijmers.

  Ondertussen waren beide starters al ingeruild, Alex Magnussen voor Bears  en Mika de Lincel namens Alcmaria Victrix beklommen de heuvel, zij hielden de deur redelijk op slot.

  Gelijk 8 nam Bears een voorschot op de win, Mees Carels en Niels Metzelaar profiteerden optimaal van 2 veldfouten, 5 - 2 en de winst leek in de knip, leek, want Alcmaria Victrix wist op zijn beurt in de 1e 9 stevig uit te halen, dubbels van Michael Pluijmers, Ludrick Pieter en een single van Joran Klarenbeek en het stond zomaar 5 - 4 met 1 nul. Een dubbelspel 6-4-3 maakte een einde aan de Alkmaarse aspiraties, Bergen Blij. De neutrale toeschouwer zag een fraaie wedstrijd die nog alle kanten op kon.

   
 • Ludrick Pieter in zijn uppie