• Team van de maand: HB U12-2

 • Onder het motto 'ken je club!' en ook 'weet wie je aanmoedigt!' wil de AV-nieuwsbrief elke maand een team voorstellen aan de lezers. Deze maand: HB U12-2. 

  Het tweede pupillenteam, officieel HB U12-2, is het allereerste team van de maand. De ploeg van coaches Ted Reus en Maarten Boerma, is een team van broers. Letterlijk en figuurlijk. 

  Figuurlijk, want gebroederlijk wonnen de jongens zondag 7 mei hun wedstrijd tegen RCH Pinguins uit Heemstede. In Alkmaar werd het 13-1, dankzij onder meer twee homeruns, een dubbelspel en een paar fijne vangballen. 

  Maar ook letterlijk. Want tijdens de match tegen RCH stalen twee keer twee broers de show. 

  Pitcher Jens en zijn jongere broer, catcher Bodi, hielden de tegenstanders zondag aardig onder de duim. En de tweelingbroers Max, op het eerste honk, en Pim, in het linksveld, blonken uit in vangballen en een aantal lekkere honkslagen. 

  ,,We willen het vooral gezellig houden", zegt coach Maarten na de wedstrijd. ,,Lekker honkballen. Positief en opbouwend coachen. Maar als wij kunnen winnen, dan wil ik ook dat de jongens er vol voor gaan." 

  Tekenend zijn de eerste woorden van coach Ted na afloop van de wedstrijd. ,,Wat begonnen we slecht", zegt hij met een glimlach. ,,Maar daarna hebben jullie het hartstikke goed gedaan." Het eerste rode armbandje, die Ted speciaal heeft laten maken voor de man of the match, is voor Pim. 

  Ted en Maarten hebben allebei een zoon in het team. Zelf speelt Ted softbal bij Alcmaria Victrix heren-1. Maarten speelde in het verleden honkbal bij Alcmaria en Koedijk maar is al jaren geleden gestopt. Hun huidige pupillenteam bestaat uit dertien jongens, eerstejaars en tweedejaars honkballers.