• PROCAMP
 • Alcmaria Zaterdag 1 2005

  🤍❤️We hoeven nog niet zo heel ver terug in de historie van Alcmaria om ons dit team voor de geest te halen. De redactie besloot om Rob Mooij uit te nodigen herinneringen op te halen over dit team die we jaren op de zaterdag hebben zien voetballen. Samen met Bart-Jan Beek werden oude verhalen opgevist en op schrift gesteld.

  🇹🇷'Alcmaria Zaterdag 1 begon in 2005 als een vriendenteam. De kern zou bijna 15 jaar samenspelen en heel veel mooie maar ook een minder mooi moment met elkaar mee maken. Net voor de start van het eerste seizoen in 2005/2006 was een groot deel van deze getalenteerde groep een paar weken eerder nog samen op vakantie geweest in Marmaris, Turkije.

  👨‍🏫De meeste jongens kwamen uit diverse jeugd-selecties van sv Koedijk. Omdat Tim Woldhuis (zoon van oud-Alcmariaan Jan Woldhuis) goed bevriend was met Alcmarianen Bart-Jan Beek, Stijn van Tol en Michiel Veenstra kwamen we terecht bij Alcmaria Victrix. Het balletje ging echt rollen via de vader van Bart-Jan, Alex Beek, de toenmalige voorzitter. Zo kon er geregeld worden dat we Zaterdag 1 werden bij Alkmaars Oudste; de eerste en meeste seizoenen onder bezielende leiding van Alex Beek himself. Later nog opgevolgd door o.a. Sander Apeldoorn en Erwin Tump die nu bij BOL trainer is.

  🏆De start van onze allereerste wedstrijd ooit als Zat 1, in de 5e klasse, zouden we niet snel vergeten. Op ons eigen A-veld kwam Kwadijk op bezoek. Wij als jeugdigen, de meesten nog geen 20 jaar oud, stonden binnen een minuut 0-1 achter en hoe.. een snoei harde pegel in de kruizing! We verloren dan ook met 2-5.
  Aan het eind van ons eerste seizoen wisten we alsnog via de play-offs te promoveren, door o.a. Kwadijk nu wel te verslaan. Samen met 'aartsrivaal' AFC'34 promoveerden we naar de 4e klasse. Daar zouden we jaren verblijven in de sub-top met wat uitstapjes naar de 3e klasse als we weer eens via de nacompetitie promoveerden. In mei 2017 behaalden we overigens ons enige echte kampioenschap. Op neutraal terrein bij LSVV in een beslissingswedstrijd tegen Wieringerwaard behaalden we na strafschoppen de promotie naar de 3e klasse!

  🕯Een hele heftige tijd voor deze vriendengroep was het plots overlijden van boezemvriend en ras Alcmariaan, Michiel 'Gillus' Veenstra in 2010. Het maakte de band van alle vrienden nog hechter en we zullen hem altijd in ons hart mee dragen. Tussentijds voegden o.a. Frank Hattink zich nog bij de groep (het jongere broertje van Martijn en Joost die al bij ons speelden) net als gewaardeerde Alcmarianen Jonas vd Loo, Marco Dekker, Joost Leering en Leon Schouten.

  🍻De woensdagavonden in de kantine waren berucht en gingen door tot in de late uurtjes. Maar ook de 3e helft, Alcmaria familiedagen, Europese tripjes met AZ en Center Parcs weekenden maakten van dit elftal een onvergetelijke tijd voor alle jongens die nog steeds vrienden van elkaar zijn. Wij zijn de jongens van Alcmaria!!!

  📸De mannen op de foto: Staand v.l.n.r. Alex Beek (coach), Mike Landman, Bart-Jan Beek, Michiel Veenstra,Rob Mooij, Paul Tijm, Tim Woldhuis, Martijn Hattink, Joeri Hotting, Jochem Kaaij.
  Vooraan v.l.n.r. Cees Onderwater, Stefan Zijlstra, Stijn van Tol, Jules Hulshof, Thomas Gregoire, Joost Hattink, Rick Kout en Colin Veen.

  👉 Tip redactie: ontmoet je oude maten op de reünie op 13 mei! Meld je aan via www.alcmariavictrix.nl/reunie