• Slugfest

  Het was maandagavond in Haarlem Noord als onze U70-mannen moeten aantreden tegen DSS6/Sparks. De wedstrijd staat gepland om 20.00 dus iedereen heeft nog lekker thuis kunnen eten en kon vervolgens rustig de A9 af richting het Pim Mulier stadion. Een honkbalpark met de nodige historie waar vanavond weer een klein stukje aan werd toegevoegd!

  De teamnaam van de tegenstander doet niet vermoeden dat er vervolgens tegen een team van 20-jarigen moet worden gespeeld, die de 100mtr in 11 seconden rennen, maar ala.

  De eerste inning is voor DSS als zij een flinke voorsprong pakken op het werpen van Wiebe. De haarlemse boys vliegen over de kussens en alle klappen vinden een gaatje in het alkmaarse veld.

  Maar dan doet Alcmaria ook wat terug en zet flink wat runs op het, niet dienstdoende, scoreboard. Het gaat een spannend potje worden. Ellen vd Aa is met haar Henk als enige alkmaarse publiek afgereisd naar Haarlem en houdt vakkundig de score bij.

  In de 3e inning is de stand zo'n beetje gelijk (wij dachten 10-10) en kwam het aan op de langste adem...

   

   

 • Onze 4e slagbeurt is een gedenkwaardige hoor. Maar liefst 8 hits, enkele base on balls en heel veel runs! De verre triple van catcher Jamil in de 4e inning was goed voor nog de laatste 2 punten en bracht de stand op 10-17.

  Helaas sneuvelden er onderweg ook nog wel wat alcmarianen op de kussens. In dit geval was Rich kansloos van 2 naar 3 als een hit van zijn teammaat recht op de 3e honkman wordt geslagen die vervolgens een simpele force-out heeft op zijn honk. Rich was een van de pareltjes in de alkmaarse aanval. Een uniek feitje is dat hij vanavond 3 keer aan slag heeft gestaan, 3 keer heeft gescoord maar ook 1 keer is uitgegaan. Wie lost het raadsel op?

  Het werpen bij Alcmaria is inmiddels maar weer eens overgenomen. Reliever Mike is vervangen door italiano Kiran. Hij moet ervoor gaan zorgen dat de enorme voorsprong behouden blijft. Dat zal toch wel lukken......

 • Het is inmiddels rond tienen als de gelijkmakende en tevens laatste slagbeurt van DSS wordt aangevangen. Met een dikke achterstand van 7 punten hebben de DSS-boys er weinig vertrouwen in maar en wij des te meer. Maar dit bleek toch even anders te gaan....

  Hits, wilde worpen, gestolen honken, ballen kwijt in de stadionverlichting, errors etc etc. Circus Sarrasani was er niks bij en zoals de tekst al doet vermoeden kwam het zelfs zover dat DSS de gelijkmaker in het slagperk zette. Circus-directeur Hanrath was als enige wel trots op zijn artiesten.

  Dit was het moment dat Alcmaria de closer moest brengen. Helaas was de closer afwezig waardoor Jeroen deze taak kreeg toegewezen. 

  Waar Jeroen in het verleden nog wel eens untouchable was ging dat gisteravond wat minder soepeltjes. Ook zijn veld liet hem, eerlijk is eerllijk, een aantal keer in de steek.

  DSS kon de gelijkmaker scoren en had zelfs het winnende punt op het 2e honk staan toen AV eindelijk de 3e nul maakte en de eindstand van 17-17 in de boeken kon.

  Blijkbaar mistten we onze sterspeler Andrews dus toch.... Hij wenste ons nog wel even succes vanaf zijn werkadres

   

 • Een afsluitend biertje zat er voor de mannen ook niet in omdat de kantine voor onze neuzen op slot werd gedraaid. Jammer dat zo'n mooie, grote vereniging onze mannen, op een notabene doordeweekse avond, géén drankje gunt. Dat is in Alkmaar gelukkig veel beter geregeld!

  Volgende week weer een thuispotje als Thamen op bezoek komt en nog veel belangrijker.... Het is italiaanse avond. Kiran verzorgt het avondeten en zal voor 20 man pasta meebrengen. Als iemand nog pannen over heeft hoort hij het graag...

  We zien jullie allen dan weer om het team aan te moedigen want die steun hebben we hard nodig hoor!