• PROCAMP
 • Reportage: Imke en Lianne en hun MO17-1

  De ‘Stille Zaterdag’ deed zijn naam eer aan. Er stonden het Paasweekend slechts enkele (inhaal)duels op het programma, maar wel wedstrijden die er om gingen. Eentje daarvan was die van onze Meiden Onder-17. Zij speelden, in het geel gehuld, een topper tegen de leeftijdsgenoten van ZOB. Deze spannende wedstrijd ging helaas met 1-3 verloren, maar ze doen nog steeds bovenin mee. Dit vriendinnenteam van Alcmaria is ontstaan vanuit de MO13 en is na al die jaren uitgegroeid tot een hecht collectief. De kern met speelsters is nog steeds hetzelfde gebleven en er zijn steeds meer meiden bij aangesloten.

  Al sinds 2016 staan coaches Imke Valk en Lianne van Spijker (beide 21 jaar) aan het roer van dit team. Imke en Lianne zijn zelf echte doorgewinterde Alcmarianen en voetballen in onze Dames 1. Rond hun 10e zijn ze begonnen met voetballen bij onze vereniging en na vijf jaar mochten ze al meetrainen met het eerste damesteam. Vanaf hun 16e speelden ze beide daadwerkelijk in het vlaggenschip van onze vrouwentak.  

  Ze zijn dus al 6 jaar trainster en coach van hun meiden en hebben het team zien groeien en ontwikkelen. Als we ze vragen naar het leukste aspect van het trainersvak, zegt Imke namens het duo: “Het resultaat terug zien tijdens de wedstrijden, wat we tijdens de trainingen hebben geoefend. En dat je de meiden beter en beter ziet worden”. Volgens eigen zeggen staan ze niet boven de groep, maar meer er tussen. Lianne vult aan: “Het voelt af en toe meer alsof we oudere zussen van de meiden zijn, dan hun voetbalcoach. We hebben het ook over veel meer dan alleen voetbal. Na al die jaren zien we ook meteen aan ze als er iets aan de hand is”. Imke is vol lof over de teamgeest. “Het is een team met heel veel pit en ze gaan er allemaal vol voor. Als ze zelf de discipline nog iets verder aanscherpen, dan kunnen de meiden nog ver komen”.

  Na dit seizoen komt er een einde aan het trainerschap van het duo. Het drie keer in de week op het veld staan is helaas niet meer te combineren met werk, studie en het eigen voetbal. Gevraagd naar wat ze het meeste gaan missen hoeven ze niet lang na te denken: “De meiden!”. Lianne: “Het zijn echt superleuke meiden en de nieuwe coach krijgt dan ook een mooi team!”. Imke: “We zullen ze ook zeker blijven volgen en daar waar nodig blijven we op de achtergrond betrokken”.

  Wij wensen Imke en Lianne nog heel veel plezier en succes gedurende de rest van dit seizoen en we bedanken ze nu alvast voor al die jaren van tomeloze inzet!