• Paastoernooi nr.46

  Wat een mooi Paastoernooi hebben we gehad afgelopen weekend! Met ca.210 jeugdspelers van diverse verenigingen en de hulp van 34 vrijwilligers werd het, ná een break van 13 jaar, een fantastische 46e editie.

  Ná vele uren voorbereiding en gunstig gezinde weergoden was de organisatie helemaal klaar voor dit grote toernooi.

  Op zondagochtend werd de Alcmaria-teams natuurlijk eerst het traditionele Alcmaria-paasontbijt voorgeschoteld. Er kan immers niet gewonnen worden zonder de nodige vezels en vitaminen!

 • Om 10.30 werden de eerste wedstrijden gestart. Eerste Paasdag waren dat de honkbal U12 en U15-teams.

  Naast onze eigen alkmaarse teams waren het amsterdamse Pirates, Double Stars Heiloo en The Herons uit Heerhugowaard van de partij.

  Bij zowel de U12 als de U15 waren het de Alcmaria-teams die er met de hoofdprijs van door gingen! 

  Coaches Maarten, Ted en Andy van de U12-2 waren natuurlijk supertrots! Ook Marcel en Mark waren zeer blij met hun U15-team en de goeie wedstrijden die zij hebben gespeeld. "We zijn echt klaar voor de competitie" aldus trotse coach Marcel Muit

   

 • De AV U12-2 pakte de eerste prijs ná een spannende finale (4-3) tegen AV U12-1. Onder het toeziend oog van 80 enthousiaste toeschouwers werd de laatste nul gemaakt en werd er natuurlijk feest gevierd!

  MVP van de U12-poule werd Joël Smit uit AV U12-2. Verkozen door de coaches van alle teams mocht Joël de MVP-trofee ophalen bij onze voorzitter Martin de Koning. Super gedaan Joël !!

 • U15 toernooi

  Op Veld 1 werkten de U15-teams ondertussen hun toernooi af. Ook daar weer volle tribunes en spannende wedstrijden!

  Nadat Alcmaria de openingswedstrijd van Double Stars had gewonnen (8-6) mochten zij ’s middags aantreden tegen goede bekende The Herons uit Heerhugowaard.

  Alcmaria en The Herons troffen elkaar in de finale waar met een spectaculaire nul op de thuisplaat een einde kwam aan de wedstrijd. Een streep van Daan Wessels vanuit het midveld zorgde voor de alles-beslissende nul op de thuisplaat.

  MVP van het U15-toernooi werd Mattijs van onze zuiderburen Double Stars. Gefeliciteerd Mattijs!!

  De prijzen werden door voorzitter Martin de Koning uitgereikt in een bomvolle Dug Inn. Hiermee kwam er tevens een einde aan dag 1 van het toernooi. De kantine werd vakkundig schoongeveegd en daarna weer voorzien van keurig aangeklede ontbijttafels. Maandagochtend zouden er immers weer 40 alcmarianen aanschuiven voor het overvloedige paasontbijt!

 • Dag 2

  Ná een natte Paasnacht waar ca.10mm water was gevallen bleken onze velden daar helemaal géén probleem mee te hebben gehad. Alle angst was onterecht gebleken. De velden lagen er super bij en ná paasontbijt nr.2 traden wederom 9 teams ten strijde voor die felbegeerde hoofdprijzen.

  Naast onze Beeballertjes en Honkbal U21-team waren het vandaag ook de Softbal U15-meiden die hun toernooi gingen spelen. Het enthousiaste U15-team van Mark-Jan en Wesley zag er scherp uit in hun prachtige rood/zwarte tenues en de stoere jacks. Alle speelsters voorzien van eye-black en klaar voor de strijd in hun openingswedstrijd tegen The Herons.

  De winst werd gepakt (10-7) waarna zij zich konden opmaken voor de finale tegen Kinheim om 14.30 uur.

  Het werd een spannende finale waarbij Kinheim aan het langste eind trok en er vandoor ging met de cup. De MVP-trofee ging WEL naar Alkmaar want Jasmijn Sierag mocht deze mooie prijs in ontvangst nemen!

  Ondertussen speelden de Beeballers op diverse velden hun wedstrijden. Onze grote groep Beeballers heeft een fantastisch toernooi gespeeld met daarbij heel veel enthousiaste en trotse ouders langs de kant. Wat blijkt het toch altijd weer leuk om die kleinsten bezig te zien met dat leuke spelletje. Veel ouders zullen fantastische foto’s hebben kunnen maken van hun kids. En ja, blije kids, blije ouders!

  Natuurlijk werden alle Beeball-teams kampioen en mochten zij allemaal een beker mee terugnemen naar hun vereniging.

 • U21-toernooi

 •  

  Als laatsten speelden de U21 jongens hun Paastoernooi. Met het haarlemse DSS en het team van The Herons als tegenstanders zouden zij strijden om de felbegeerde beker.

  Ná een, niet onfortuinlijke, eerste gewonnen pot tegen The Herons (6-3) traden zij in de finale aan tegen het flamboyante team van DSS. Ondanks de hoge verwachtingen van deze finale bleek Alcmaria toch gewoon een maatje te groot voor de haarlemmers en gingen zij er vandoor met de winst. Veel 4-wijd maar ook veel verre klappen van alkmaarse zijde zorgden voor de 14-5 eindstand.

  Alcmaria U21 mocht de eerste prijs in ontvangst nemen en de MVP in deze poule Tim (DSS) die helaas eerder de bal op zijn tanden had gekregen en ondertussen bij de EHBO in het Noordwest Ziekenhuis zat. Inmiddels hebben wij gehoord dat hij een snee in de lip, enkele loszittende tanden en ook een afgebroken tand. We wensen Tim dan ook heel veel sterkte met zijn herstel en hopen hem dit jaar gewoon weer in actie te zien voor DSS!

 • Laatste loodjes

   

  Dan is het zomaar maandagmiddag, een uurtje of 17.00, en is de stilte wedergekeerd in de Egmonderhout….. Het zonnetje is inmiddels een beetje doorgebroken en wat laatste mensen genieten nog rustig van een wijntje op het terras.

  De winnaar van het paaseieren-raadspel wordt bekendgemaakt en ook dat blijkt weer een alkmaarse winnaar te zijn! Vennes Verdoorn had het aantal eitjes in de pot goed geraden en werd daarmee winnaar van die enorme pot paaseieren. Van harte Vennes!

  Binnen wordt er aangevangen door de opruim-ploeg en rond 19.00 uur draait men de kantine op slot.

  Het waren 2 fantastische dagen en wat hebben we met zijn allen genoten van onze kids! Het draaiboek ligt veilig in de kluis en we kunnen niet wachten op een volgende editie.

   

  Bedankt iedereen voor jullie bijdrage en tot ziens in de competitie