• PROCAMP
 • Over ons

  WIE ZIJN WIJ

  Wie zijn wij? Alcmaria Victrix is in 1898 opgericht en is daarmee de oudste sportvereniging van Alkmaar en omstreken. Wij hebben een rijke historie met veel ambities, zijn zeer dynamisch en met een gezonde kijk naar de toekomst. Alcmaria Victrix is een Omnisportvereniging met op dit moment twee bloeiende afdelingen: Voetbal en Honk/Softbal. Samen hebben wij met de vrienden van onze vereniging ("Club van Honderd") zo'n 1100 leden. Algemeen De belangrijkste doelstellingen van Alcmaria Victrix zijn: gezamenlijk werken aan een financieel gezonde, daadkrachtige vereniging met plezier en prestaties in de sport en sociale contacten tussen de leden onderling.

  DE HOEF

  De vereniging is gevestigd binnen de ring van Alkmaar in de wijk “De Hoef”. Een plek waar wij ons zeer thuis voelen. Ons complex heeft de afgelopen jaren een grondige vernieuwing gehad, waardoor wij ons in de aankomende jaren verder kunnen ontwikkeling. Wij richten ons binnen de vereniging voor voetbal niet alleen meer (zoals van oudsher) op leden uit de gehele stad, maar vooral ook uit de wijk “De Hoef”. Hiermee willen wij een multifunctionele buurtfunctie vervullen. De honk- en softbalafdeling heeft vanwege het hoge niveau van presteren een landelijke uitstraling met niet alleen leden uit de stad Alkmaar maar ook uit de gehele regio.

  VOETBAL ALCMARIA

  Veldvoetbal De oudste en de grootste afdeling is onze voetbalafdeling. De senioren kunnen zowel op de zondag als de zaterdag hun wedstrijden spelen. De jeugd (behalve de A-junioren) speelt meestal op de zaterdag. Deze afdeling heeft als sportieve doelstelling dat de individuele speler met begeleiding van het technische kader het beste uit zijn voetbalcarrière haalt. Belangrijk facet is tevens dat alle spelende leden plezier hebben in het samen trainen en het spelen van wedstrijden. Daarnaast wil deze afdeling in alle leeftijdsklassen op het hoogst mogelijke niveau acteren. De begeleiding is in handen van enthousiaste en bekwame jeugdleiders en gediplomeerde trainers. Voor de jeugd worden er naast het wekelijkse hoogtepunt, de voetbalwedstrijd, tal van andere activiteiten georganiseerd te denken valt aan: zaalvoetbaltoernooien (in eigen sporthal), Sinterklaasfeest, bingomiddag en het 3-daags Alcmaria jeugdkamp (samen met de honk-/softbal). Zaalvoetbal Naast het veldvoetbal kent Alcmaria een zaalvoetbaltak. Deze heeft ook mede door de eigen sporthal (met kunstgras) zich goed ontwikkeld.

  HONK/SOFTBAL ALCMARIA

  Honkbal De Honkbal afdeling is in 1964 opgericht en is inmiddels uitgegroeid tot een honkbal bolwerk in Noord Holland Noord. Het complex aan het Honkpad is voor honkbal op Olympisch niveau gebracht. Het vernieuwde complex was nodig om de expansie aan leden en de sportieve resultaten te continueren en verder uit te bouwen. Deze afdeling heeft in de jeugd diverse Nederlandse kampioenschappen behaald. Jaarlijkse activiteiten: Paastoernooi, Mixtoernooi en Bondstoernooi. Voor de jeugd is er o.a. een Clinicdag, Peanutstoernooi en het 3 daags Alcmaria jeugdkamp (samen met de voetbal). Voor het eerste honkbalteam geldt als doelstelling het spelen op het hoogst haalbare niveau in Nederland. Softbal De dames van onze Softbal afdeling zijn reeds 35 jaar actief in competitieverband. De velden zijn ook voor de softbal op Olympisch niveau. De goede sportieve resultaten heeft er voor gezorgd dat deze afdeling ook uitgegroeid is tot het softbalbolwerk in Noord Holland boven het Noordzeekanaal. Belangrijk voor deze resultaten is het goede technische kader. Een bloeiende afdeling met voor de jeugd een Clinicdag, toernooien en het reeds eerder gemelde 3 daags jeugdkamp. Ook hier is de doelstelling het spelen op het hoogste niveau (op dit moment het op een na hoogst niveau) in Nederland met speelsters uit de eigen jeugdopleiding.. Door de heren wordt meer dan 30 jaar gesoftbald.

  Alcmaria Victrix is een breedtesportvereniging waar sportieve ambities en gezelligheid hand in hand gaan. Met zeer veel participerende vrijwilligers proberen wij het iedereen naar de zin te maken. Oud & jong. Meid & jongen. Van Zondag 1 tot en met de Kabouters. Bijna 700 leden!