• Zonnepanelen

 • Zonnepanelen.

  Na lang overleg met diverse aanbieders gaat LedsGoEco 32 zonnepanelen op het dak van de Dug-Inn plaatsen, voldoende om het jaarlijks electriciteits verbruik van de kantine (13.000 kWh) en veldverlichting (3.000 kWh) te dekken.

  Dat betekend dat er 2 omvormers geplaatst gaan worden en er weer gegraven moet worden, de veldverlichting haalt zijn voeding uit de grijze elektrakast bij de ingang dus daar moet de kabel naar toe gebracht worden.

  Het dak gaat dus geld opleveren, bij de huidige kWh prijs van € 0,23 is de terugverdientijd 4 jaar, de salderingregeling blijft minimaal tot 2025 van kracht, daarna zal die jaarlijks tot 2031 stapsgewijs teruggebracht worden. Maar dan hebben wij de investering al terug verdiende. Afhankelijk van de beschikbaarheid van de onderdelen verwachten wij dat eind oktober het project gerealiseerd zal zijn.

   

   
 • Het is de bedoeling dat de zonnepanelen volgens het rechterplaatje op het dak gaan komen. Uiteraard hebben wij het gehad over vallende honkballen op het dak, maar dat risico is klein, volgens de leverancier. De panelen kunnen ook zware hagelbuien hebben, die ongeveer de zelfde impact hebben als de fout geslagen honkballen op de panelen.

  Ook hebben wij een monitor contract afgesloten die het systeem realtime in de gaten houdt en direct signaleert als er in een van de panelen een storing zit. Uiteraard krijgen wij ook via een app de opbrengst van de panelen door.

   
 • Het legplan