• Volle bak op het Rinus Bruckman terras!

  Vrijdagavonden bij Alcmaria zijn dit seizoen DE lekkere avondjes geworden! Thuiswedstrijden van Heren 1 terwijl ook de Softball mannen hun thuiswedstrijden spelen zorgen voor lekker wat gezelligheid op ons mooie sportpark.

  Ook deze avond is het weer raak als H1 het Haarlemse OG treft en de Softbalmannen de degens kruizen met het zaanse Odiz. 

  Beide wedstrijden werden thrillers waar de werpers behoorlijk dominant waren.

 • Voor de Alcmarianen start Dylan Braak aan wederom een sterk optreden. Het haarlemse OG staat te boek als een topploeg in de 2e klasse en het zou dan ook zeker géén makkie worden. 

  Direct in de eerste slagbeurt pakt OG een run op 2 hits. Max Ploegstra tekent voor het punt na de RBI-hit van Jelle Kroft.

  Een voorsprong die lang op het bord blijft staan want ook collega-werper Rob Dreijer heeft zijn zaken goed voor elkaar. Alcmaria zet wel behoorlijke druk in de gelijkmakende 1e slagbeurt maar wat slordig honklopen kost de alcmarianen de gelijkmaker.

  Dave Tromp bereikt 1 door een walk. Vervolgens de infield-hit van Tommy de Zwart. Een double steal zet beide mannen in scoringpositie maar op de grounder van Michael Pluijmers laat Dave zich verleiden naar thuis te gaan waar hij de eerste nul wordt. De diepe flyout van Mika de Lincel, die goed was geweest voor de gelijkmaker, is nu goed voor de 2e nul waarna de strikeout voor Ritzo Jansen een jammerlijk einde van de inning betekent.

  De stand van 0-1 blijft vervolgens staan tot in de 6e inning als OG er een run bijsprokkelt. Openingsslagman Christaan Hoiting met 4-wijd op het honk (altijd een slecht recept voor de verdediging) kan later in de inning scoren op de sacfly van Axel Nierse.

  Het wordt dan tijd voor de alcmarianen om zelf wat tegengas te geven. Een infieldhit van Joran Klarenbeek, de Walk voor Johan Jans en een wildeworp  zorgen voor het eerste alkmaarse punt (1-2).

  Jordy Celie heeft inmiddels de plek op de heuvel van Dylan overgenomen. Hij houdt knap de stand op 1-2 mede geholpen door knappe acties van zijn uitstekende binnenveld. De alcmarianen hebben hierdoor nog zeker kans op een goed resultaat maar eerst zal er minimaal 1 keer gescoord moeten worden! En dat gebeurt dan ook in de bottom 8. Tommy met een Hit by pitch op 1 en door een passed ball naar 2. De Rbi-hit van Mika is hard en zet Alcmaria naast OG (2-2).

  De zon is inmiddels bijna onder maar ondanks dat beide coaches genoegen willen nemen met de remise bepalen de heren scheidsrechters dat er gewoon moet worden doorgespeeld. En zo geschiedde....

  Alcmaria dirigeert Tommy naar de heuvel om de 2-2 stand te bewaken. De eerste nul valt snel maar de 2e man krijgt 4-wijd (eerder genoemde slechte recept). Een strikeout zorgt voor de 2e nul maar een wilde worp zet de loper in scoringspositie waarna de slagman een intentional walk krijgt. Lopers op 1 en 2 met 2 nullen.

  De door Robert Hilterman geslagen grounder in het rechtsveld vindt helaas een gaatje in het verder sluitende binnenveld waardoor OG opnieuw de voorsprong pakt. Een strikeout betekent een einde aan de dreiging (2-3).

  Laatste kans voor de mannen om zich nogmaals terug te knokken in de wedstrijd. Max Ploegstra die inmiddels het werpen van Dreijer had overgenomen heeft echter weinig last van spanning en weet met 3 opeenvolgende nullen zijn ploeg de winst te bezorgen.

  Het was spannend, goed en lekker maar helaas onvoldoende voor de winst. Gelukkig kon er nog heel lang worden nagezeten op het lekkere terras waar de biertjes en snacks toch prima smaakten. Het bleef nog lang gezellig op het park mede door de winst van de eerder genoemde softbalmannen die met 3-0 een goede win behaalden tegen de Frogs.

  Volgende week een midweeks duel in Amsterdam als men op bezoek moet bij de ongeslagen koploper Boekaniers. Ook daar hopen we jullie allemaal weer te zien om de mannen aan te moedigen.

   

 • Het Rinus Bruckman plein stond vol