• PROCAMP
 • 'moeder Ria Mulder' overleden

  Alcmaria Victrix heeft, met het heengaangaan van Ria Mulder een van haar meest trouwe vrijwilligers verloren. Voor degene die al langere tijd lid zijn van onze club was ze een zeer vertrouwd gezicht. Achter de bar, bij het Jeugdkamp, de schoonmaak of tijdens de schoolvoetbal, grote kans dat je daar Ria tegenkwam. Ze kwam samen met haar man Sjors bij Alcmaria Victrix omdat zoon Marc met zijn zes jaar oud genoeg was om te komen voetballen. En het verenigingsleven paste Ria als een handschoen. Vooral de bar was haar domein, samen met illustere dames als Nanda Goudsblom en Tiny Koppies. Dames die plezier hadden binnen de vereniging om het iedereen naar de zin te maken. Volgens Marc die ik er naar vraag, was het vooral ‘voor iedereen willen zorgen’ waar ze haar voldoening uit haalde.
  Ook was ze jaren actief in het Jeugdkamp. Ze had daar vooral de rol als ‘moeder Ria’ waar elke door heimwee geteisterde pupil met een pepermuntje onthaald werd en gerustgesteld terug naar zijn tent kon. Ook had ze een rol bij het Schoolvoetbal waar ze contacten met de scholen onderhield en de catering verzorgde. En wie meedeed aan het klaverjassen bij Sjaak kwam vaak Ria tegen, achter of voor de bar.
  Ria kreeg in 2018 te maken met kanker waar ze ook weer bovenop kwam. Een enorme klap was het dat haar man Sjors een jaar geleden overleed. Toch mochten we haar op de zaterdagochtend weer verwelkomen achter de bar, omdat ze naar eigen zeggen daar nog steeds plezier uit beleefde. Dat de kanker daarna toch weer terugkwam maakte dat we haar langzamerhand uit het oog verloren. Maar nooit uit het hart.
  Ria, dank je wel voor al die energie en gastvrijheid die je ons gegeven hebt. En doe Sjors de groeten van ons, je was er vast van overtuigd dat je hem daar weer zou ontmoeten.
  We wensen Marc en Evelyn, klein- en achterkleinkinderen, familie en vrienden veel sterkte de komende tijd.
   
  (er is gelegenheid tot condoleren op woensdag 13 oktober van 18.30 tot 19.30 op de Robertsonstraat 8. De uitvaart vindt plaats in besloten kring)