• PROCAMP
 • Max Vinke (Koedijk 1) volgend jaar in het shirt van Alcmaria Victrix (zon) te bewonderen

  In navolging van zijn vriend en teamgenoot Kevin van Londen, sluit Max Vinke komend seizoen ook aan bij de Zondagselectie van Alcmaria. De 21-jarige middenvelder zat ook zonder club, nadat Koedijk de stekker uit het Eerste heeft getrokken voor het komende seizoen. De robuuste en complete middenvelder begon op 4-jarige leeftijd met voetballen bij Koedijk en werd al snel opgemerkt door AZ. Daar kwam het niet tot een doorbraak en hij verkaste voor twee seizoenen naar Afc’34. In de C-junioren weer terug naar Koedijk, waar hij op 17-jarige leeftijd al zijn debuut maakte in het Eerste. De box-to-box middenvelder pikt ook elk seizoen zijn doelpuntjes mee.
   
  Pieter Kraakman als TC-lid over de tweede speler van Koedijk die overkomt: “We wisten dat Max en Kevin een ‘koppeltje’ zijn en graag samen een overstap wilden maken. Ze kwamen dan ook samen op gesprek, nadat duidelijk was dat een langer verblijf bij Koedijk lastig zou worden. Max is het type middenvelder waarvan wij er nog niet veel van hebben rondlopen in onze selectie. Hij staat fysiek zijn mannetje, schuift regelmatig in en is vaardig aan de bal. Er waren ook een aantal omliggende verenigingen geïnteresseerd in zijn diensten. Zijn komst vergroot de mogelijkheden op het middenveld, waarbij vanzelfsprekend de concurrentie ook toeneemt.”     
   
  Max over zijn komst naar Alcmaria: “Alcmaria ken ik als een gezellige vereniging. Dat is niet het belangrijkste, maar de plannen van de club zijn ook duidelijk. Na het gesprek met de Technische Commissie was het voor mij al snel duidelijk dat ik deze overstap wilde maken. Ik heb er zin in en hoop prijzen te pakken volgend seizoen.”