• Maak kennis met alle teams van dit seizoen

  De technische commissie is eruit! Mike de Zwart, Mark van der Aa en Ellen de Rover hebben de teamindeling rond. Van het eerste senioren honkbalteam tot de jongste spelers in het beeball: dit zijn alle Alcmaria Victrix-teams in het nieuwe seizoen.

  Een overzicht van de twaalf teams. Voor iedereen die niet alleen zijn of haar eigen team wil kennen, maar ook op de hoogte wil zijn van al die andere teams binnen Alcmaria Victrix. 

  Honkbal 1

  Na een moeizaam vorig seizoen maakt het eerste seniorenteam honkbal een verse start. De combinatie met The Herons uit Heerhugowaard bracht minder dan iedereen had gehoopt. 

  Van het oude heren-1 zijn twee jonge spelers over. Samen met het voormalige heren-2 vormen zij nu de nieuwe Alkmaarse vaandeldragers. Het eerste team speelt komend seizoen in de tweede klasse; dat is een klasse lager dan vorig jaar. De mannen spelen één wedstrijd per week, deels op vrijdagavond, deels op zondag. Vorig jaar kende het combiteams elke weekend een dubbel. 

  Eén voordeel voor de toeschouwers: de tweede klasse kent een groot aantal regionale teams. Het eerste kan zich dus opmaken voor een paar mooie derby's. Tegen The Bears uit Bergen bijvoorbeeld en Cromtigers uit Krommenie. Beladen zullen de wedstrijden tegen The Herons worden. Vorig seizoen nog samen in het veld, dit jaar weer de rivalen van weleer. 

  Heren-1 wordt getraind door Lisandro Tromp; teammanager is Rebecca Mok

  Honkbal 2

  Het tweede honkbalteam is dit seizoen een bijzondere mix van oud en jong. Van jarenlange honkbalervaring en jeugdig enthousiasme. Het oude heren-3 wordt dit jaar aangevuld met een aantal leergierige jongens vanuit de aspiranten. De mannen spelen in de zesde klasse en komen over het algemeen uit op zondagochtend. 

  Heren-2 heeft zoveel ervaring dat de coaching onderling wordt geregeld, hoopt de technische commissie (tc) voorlopig. Een line-up-formuliertje invullen kan iedereen, als een tc-lid. 

  Honkbal 3

  Ook het derde honkbalteam speelt komende seizoen in de zesde klasse. Heren-3 noemt zichzelf met de nodige zelfspot 'Alcmaria Victrix onder 70'. Het team dat speelt op zaterdagmiddag 17.00 uur, zag een aantal vaste krachten vertrekken naar het nieuwe heren softbalteams. 

  Heren-3 staat onder leiding van coach Wiebe Bootsma

  HB U21-1

  Het eerste (en enige) juniorenteam dat Alcmaria Victrix dit seizoen het veld in stuurt, staat voor een zware taak. Waar heren-1 een aantal regionale wedstrijden kan gaan spelen, gaan de manne onder 21 jaar op voor een grootse en het hele land bestrijkende uitdaging.

  HB U21-1, zoals de officiële bondsaanduiding luidt, gaat eerste klasse spelen. Dat is de sterkste klasse met landelijke tegenstanders uit (waarschijnlijk) Amsterdam, Rotterdam, Enschede en het Brabantse Oosterhout.

  Het juniorenteam, dat vorig jaar kampioen werd bij de aspiranten (HB U15-1), wordt getraind en gecoacht door Mark van der Aa en Roddy van Aanholt. De technische commissie hoopt dat een aantal spelers uit dit team op niet al te lange termijn kan doorstromen naar heren-1 voor de nodige verjonging van die ploeg.

  HB U15-1

  HB U15-1 bestaat uit de jongens die vorig jaar het tweede aspirantenteam vormden (en die vanwege hun leeftijd nog niet doorstroomden naar de jongeren), aangevuld met de oudste jongens uit de pupillen. Een sterke aanvulling, hoogstwaarschijnlijk, want het eerste pupillenteam pakte vorig jaar de titel.

  De staf bestaat uit Scott Koekoek, Marcel Muit en Erik de Graaf.

  HB U12-1 

  Het eerste pupillenteam honkbal is een lekkere mix van jong en nog jonger. Vijf jongens stroomden door vanuit het beeball. De rest speelde al op pupillenniveau. Coaches zijn Reinier Sierag en Dennis van Akkeren.

   HB U12-2

  Het tweede pupillenteam staat onder leiding van Ted Reus en Maarten Boerma.

  HB BM-1

  Ofwel: het beeball. De jongste categorie honkbal voor iedereen - jongens én meisjes - die kennis wil maken met de enige sport waarbij je mag slaan en stelen. Coach Judith Diepeveen, zelf actief bij het eerste softbalteam, traint het team. Ze heeft op het moment van schrijven acht jongens onder haar hoede, maar meer enthousiaste spelers zijn welkom.

  Softbal dames 1

  De dames van het eerste softbalteam van Alcmaria Victrix spelen recreatief in de vierde (vijfde?) klasse. Coach is Evelien de Rover. Het team speelt zijn wedstrijden op dinsdagavond.

  Softbal dames 2

  Het tweede softbalteam van Alcmaria speelt op maandagavond. De staf wordt gevormd door Ellen de Rover en Marjan Wentink.

  SB U12-1

  De meiden van coaches Wesley Blonk en Mark-Jan Vermeij spelen nog een jaartje in de catergorie onder-12. De meiden - die al twee of drie jaar bij Alcmaria softballen - bleken ook het afgelopen seizoen weer enorm te zijn gegroeid. Vorig jaar verraste de softbalmeiden hun tegenstanders niet alleen met hun spel. Bij het afsluitende toernooi in Almere waren de meiden allemaal verkleed. Van eenhoorn tot Sneeuwwitje.

  Softbal heren 1

  Alcmaria Victrix heeft weer een eerste softbal herenteam. Na de landstitel in 2021 vertrok een aantal spelers en stopten enkelen, maar nu zijn de Alkmaarse softballers terug. Teammanager is Carola Untied.

  Reacties?

  Mist dit overzicht essentiële informatie? Komt jouw team er in de tekst nogal bekaaid vanaf? Meld je dan bij de redactie van de nieuwsbrief met alle informatie die de rest van de vereniging zou moeten weten!