• PROCAMP
 • Lance Verhagen keert voor een tweede keer terug bij Alcmaria Victrix (zon)

  Het zal niet meer als een hele grote verassing komen, maar de 29-jarige Lance Verhagen is volgend seizoen ook weer actief bij de Zondagselectie van Alcmaria Victrix. Hij maakt voor de tweede keer in zijn loopbaan de overstap van Alkmaarsche Boys naar de club waar hij als kabouter ooit begonnen is met voetballen. Lance kwam zijn hele jeugd uit voor Alcmaria en maakte als A-junior op 22 januari 2012 zijn debuut in Zondag 1. Uiteindelijk kwam hij tot het indrukwekkende aantal van 189 officiële wedstrijden in ons Vlaggenschip. Hij beleefde zijn hoogtepunt bij Alcmaria met de promotie naar de Derde Klasse op 19 juni 2022. Na één seizoen in de derde klasse actief te zijn geweest, trok Lance met zijn voetbalvriend Kevin Floor naar Alkmaarsche Boys. Komend seizoen zijn beide Alkmaarse ploegen weer 4de-klasser en kan men zich gaan opmaken voor de stadsderby.    
   
  TC-lid Pieter Kraakman over de terugkeer van Lance Verhagen: “Met Lance keert er weer een echte Alcmariaan terug naar Sportpark Egmonderhout. Heb zelf 10 jaar lang met hem mogen voetballen en hij is het type speler die je liever in je team hebt, dan tegen je. Hij kan soms het bloed onder je nagels vandaan halen, met het doel om die overwinning over de streep te trekken. Aan de bal is hij erg rustig en vaardig en met zijn bijna 200 wedstrijden in het Eerste is hij een zeer ervaren kracht. In het gesprek tussen Lance en ons als Technische Commissie zijn we open en eerlijk naar elkaar geweest. De concurrentie binnen onze selectie is behoorlijk en hij mag aan de bak. Maar dat vindt hij alleen maar mooi en hij kan de jonge jongens op sleeptouw nemen.”
   
  Lance over zijn terugkeer: “Het gras is niet altijd groener aan de overkant, Alcmaria is toch echt gewoon mijn cluppie. Ik kijk er weer naar uit om met de jongens lekker te gaan voetballen en met een grote groep te gaan trainen. Ik heb er zin in om voor de prijzen te gaan spelen.”