• Jonge doelman Kick Goudsblom keert na één jaar weer terug bij Alcmaria en sluit aan bij de Zondagselectie

    Vanaf seizoen 2024-2025 is de 16-jarige Kick Goudsblom weer op bekend terrein actief. De talentvolle doelman kwam vanaf de kabouters al uit voor Alcmaria en doorliep vele jeugdelftallen. Afgelopen seizoen besloot hij de stap naar de O17-1 van Afc’34 te maken. Hij keepte op landelijk divisie-niveau en stond tegenover meerdere BVO’s. Al op 15-jarige leeftijd maakte hij in een oefenwedstrijd zijn officieuze debuut in de Zondag 1 van Alcmaria. Ook zat hij al regelmatig op de bank bij het Eerste, maar tot een officieel debuut bij ‘Alkmaars Oudste’ kwam het nog niet. Daar kan vanaf komend seizoen dus verandering in komen.

    TC-lid Pieter Kraakman over de terugkeer van Kick: “Talentvolle Alcmarianen die onze club verlaten voor een stap hogerop houden we natuurlijk nauwlettend in de gaten. Ik was van plan om Kick over een paar seizoenen weer eens te benaderen voor een terugkeer, maar dat kwam dus sneller dan verwacht. Bij ons kan hij mooi rijpen tegen volwassen tegenstanders en zal hij een zeer gewaardeerd selectielid zijn. Hopelijk zal Kick, net als voorheen zijn opa Sjaak en vader Barry, jarenlang succesvol deel uit gaan maken van onze Zondagselectie. Qua keepers zijn we nu rond voor het volgende seizoen, daar zijn we als Technische Commissie blij mee. Idealiter zoeken we nog een keeper die aan wil sluiten op de doordeweekse trainingsavonden”.

    Kick over zijn terugkeer: “Na een jaar ervaring op het hoge jeugdniveau van Afc’34 voelde iets toch niet helemaal goed. Ik wilde graag weer terugkeren naar de Egmonderhout. Ben in gesprek gegaan met de TC van Alcmaria en na een paar weken goed nadenken het besluit genomen om terug te keren bij de club waar het allemaal voor mij begon. Mijn doel is om uiteindelijk heel wat jaren bij Alcmaria on der de lat te blijven staan en wellicht het record aantal wedstrijden van mijn opa (Sjaak Goudsblom) te verbreken!