• Rouwkaart Jaap van der Haas

 • Jaap v.d. Haas werd een jaar na de oprichting van de Honkbal bij Alcmaria Victrix in 1965 lid. Hij honkbalde in het eerste en tweede team, in het begin als catcher en later verre velder.

  Ook voetbalde hij in het zaterdagteam, dat werd opgericht door de honkballers, om in de wintermaanden in conditie te blijven. Gedurende de eerste vijf jaar woonde hij nog in Haarlem. Hij speelde ca. 9 jaar bij Alcmaria Victrix en was in zijn nopjes als er een foto in de Alcmaarsche Courant stond.

  Een memorabele aktie in 1970.:

  "Er was eens: "Een kleine parmantige verre velder, en H1 speelde tegen Amerikanen (A.B.F.) in Wassenaar. Jaap had zich terdege voorbereid. Iedere geslagen bal in zijn richting was een vangbal in het linksveld.

  Men speelde op een heel slecht hobbelig veld. Het verre rechtsveld was een rij palen met prikkeldraad, aan de ene kant. Aan de ander kant in het linksveld een modderslootje. Op een gegeven moment werd er een bal diep en ver het linksveld ingeslagen, Jaap zag de bal, liep snel achteruit, ving de bal..... en toen hield het veld op!!!!!

  Plotseling was Jaap verdwenen, kwam weer boven uit de prut met de bal in zijn hand!! Na enig prutwerk vond hij ook zijn bril. Wat een inzet om een bal te vangen."

  Herensoftbal werd opgericht, Jaap heeft hier ook een aantal jaren in gespeeld.Zijn dochter Linda, speelde toen bij de jeugdsoftbal.

  De laatste jaren, kwam Jaap regelmatig samen met Matthy kijken bij de Honkbal.

  Namens het bestuur en de honk- en softbal vereniging Alcmaria Victrix condoleren wij Jaap's echtgenote Matthy, de kinderen, kleinkinderen, overige familie en vrienden en wensen hen veel sterkte met dit grote verlies.

  Uit het archief van Marjan Wentink.

   

   
 • 5e van rechts, Jaap van der Haas met Heren 2 in 1966

 • 4e van rechts, nu in Heren 1 in 1968