• PROCAMP
 • in memoriam Ivar Bannink

  Afgelopen week is Ivar Bannink op 57 jarige leeftijd overleden. Ivar was een warm en fijn mens; een gezelligheidsdier en altijd in voor een hoop kleedkamerhumor en toonde veel interesse in een ander. Hij was een voorbeeld en coach voor jonge spelers, iets wat hij later ook werd voor zijn dochter Danouk die als schaatster en mountainbikster op het allerhoogste niveau heeft meegedaan. Ivar speelde een belangrijke positieve rol in de ontwikkeling van Danouk als topsporter. Ook trokken ze er samen altijd op
  uit om sport te bedrijven: schaatsen, mountainbiken, hardlopen en bergbeklimmen.
  Ivar had een commercieel hart en heeft na ervaringen te hebben opgedaan bij Douwe Egberts en in de automotive industrie zijn eigen bedrijf Duo Communcatie opgericht. Gespecialiseerd in communicatie en dat was zeker één van Ivar zijn beste kwaliteiten. Als sponsor was hij met zijn bedrijf ook verbonden aan onze club en heeft bijgedragen aan de huidige uitstraling. In februari 2022 is Ivar nog in de bloemen gezet vanwege zijn 25-jarig lidmaatschap.
  Hij voetbalde in de jeugd van AZ maar brak uiteindelijk niet door als profvoetballer mede door problemen met zijn rug.
  Ivar was een technicus pur sang en had een fluwelen linker die hij met regelmaat heeft laten zien op onze velden. Hij stond altijd zijn mannetje en schuwde niet om ook uit te delen in het heetst van de strijd.
  Bij Alcmaria hebben we hem zien schitteren in Zondag 1, later nog in het gouden 3e en natuurlijk tijdens de vele nieuwsjaarswedstrijden. Op deze kampioensfoto uit het seizoen 1992/93 staat hij 5e van links.
  Ivar, dank voor alle mooie momenten die we samen met jou hebben beleefd. We zullen je nooit vergeten.


  Je oud ploeggenoten.