• In memoriam Henk Smit

  In memoriam Henk Smit 1945-2023

  Deze week bereikte ons het droeve bericht van het plotseling overlijden van Henk Smit.
  Menigeen zal  misschien niet of weinig van hem hebben gehoord. Mede dat hij de laatste jaren wat minder betrokken was bij de club maar ook dat hij in zijn actieve periode meer zichtbaar onzichtbaar was. Henk was in zijn voorkomen een bescheiden persoon die liefst niet te veel op de voorgrond trad.
  Opmerkelijk is het feit dat de Broers Smit helemaal geen voetballers waren maar fervent Waterpoloërs bij het Alkmaarse DAW.
  Maar zoals dat zo vaak gaat kwam Henk in contact met onze club toen zoon Boris ging voetballen. Aanbeland in de c-junioren was Henk vaste rijder bij uitwedstrijden en raakte Henk en ondergetekende min of meer bevriend.


  Als directeur van Dyna Seal in Alkmaar, het tegenwoordige Hormann, timmerde Henk ook zakelijk flink aan de weg. Uit het niets kwam op een gegeven moment het onderwerp sponsoring ter sprake. Samen met Jan van het Hof gingen we eens kijken wat er mogelijk was. Het resulteerde uiteindelijk in een 15 jaar durend sponsorschap bevattende de gehele Omni - Sport vereniging. Het sponsorschap van Dyna Seal heeft de club door een lastige periode geleid.
  Henk werd natuurlijk lid van de Club van Honderd en sponsorde zo nu en dan ook privé  enige zaken waar nodig.
  Henk had ook nog twee broers die velen van u bekend zullen voorkomen.
  Slagerij Olie van Sjaak en Joop is bij iedereen bekend. Joop Smit was daar de bekende gangmaker en broer Frans zwaaide de scepter bij restaurant De Nachtegaal in de Langestraat te Alkmaar.
  Ook heeft Henk veel tijd geïnvesteerd als voorzitter van de business club van AZ.
  Gelukkig was hij nog present tijdens de reünie van het 125-jarig bestaan.
  Wij zijn als Alcmaria Henk veel dank verschuldigd voor zijn inzet en betrokkenheid bij de vereniging.
  Wij wensen zijn vrouw Anja en kinderen Brenda en Boris, partners en kleinkinderen veel sterkte in de ze moeilijke dagen.

  Ed Bakker