• PROCAMP
 • In memoriam Bea van Veen

  In memoriam Bea van Veen

  Op 92 jarige leeftijd is (moeder) Bea van Veen overleden. Echtgenote van John van Veen, jaren jeugdvoorzitter, moeder van Jan en Sander die jaren bij ons voetbalden. Moeder Bea was als vrijwilligster zeer actief in de jaren 1966 tot 1982 voor onze vereniging. Een tijd waarin Alcmaria floreerde met een grote jeugdafdeling door de geboortegolf. Waar illustere namen als Tinus Kaal, John van Veen, Peter Gerritsen, Willem Meij, Henk de Leeuw, Rinus Bruckman en vele anderen de jeugdadfeling organiseerden. En in het kielzog van die mannen kwamen ook de vrouwen mee, waaronder moeder Bea. Die alles aanpakte wat er maar te doen viel.

  In een interview in het toenmalig Alcmaria Nieuws van 2008 schets moeder Bea een beeld hoe het toen allemaal in zijn werk ging: ‘Wij wasten shirtjes, draaide veel kantinediensten, deden koffie inschenken bij leidersvergaderingen, maakten de kantine schoon, poetste de bekers zodat ze mooi glommen. Maar ook gingen we mee naar de kampen op Texel, Den Haag, Bakkum, Markeloo. We gingen met wel drie bussen vol!’

  Later bleven veel van de dames elkaar zien tijdens de zgn. koffierondjes, voor wel 50 jaar lang. Maar ook gingen ze als gezinnen samen op weekendjes weg, zoals het pinksterweekend in Voorthuizen.

  Tijden die langzamerhand verdwijnen uit het geheugen van de vereniging, veel zijn er nu al overleden. Maar de vrouwen zoals Bea van Veen verdienen een speciale plek in onze historie. Moeder Bea, dank voor al die inzet al die jaren.