• "Van Alcmaer de Victorie."

    Op vrijdagavond 8 oktober werd de 1e horde op weg naar het landskampioenschap door de mannen softballers van Alcmaria Victrix genomen, in een must-win wedstrijd werd Quick Amersfoort met 2 - 0 verslagen.

    Jeffry Visser werd de man-of-the-match, hij was dominant in de cirkel, kreeg 26 man in het perk en schakelde daarvan 15 uit met 3 slag, met de cijfers 15-3-2-0. Zijn opponent Emeron Lourens gooide 7-7-2-0.

    Pas gelijk 5 wist Alcmaria Victrix de nodige bressen in de Amersfoortse muur te hakken. Jeff Delfina peuterde 4 wijd uit de zone, Quincy Jones prikte de 1e hit het linksveld in en door de tik van Anthony Beaumont in het binnenveld onstond redelijk wat paniek, 3 honken vol 0 nullen. Er volgde een dubbelspel 1-2-3 maar hierop wist Quincy Jones uiterst slim de 1 - 0 aan te tekenen. Tim Verbrugge timmerde een streep langs het 1e honk voor een triple, waarop de temporary runner voor Anthony Beaumont, Jazz Voogd rustig de 2 - 0 tussen-, en 2 inningen later, de eindstand aan liet tekenen.

    Omdat Vennep Flyers ook hun vrijdagavond wedstrijd in winst om wist te zetten (13-1 vs. Tex Town Tigers) wordt de strijd om de titel op maandagavond 11 oktober vanaf 20:00 uur aan het Honkpad beslist. Dan stappen de mannen van Vennep Flyers en Alcmaria Victrix in het strijdperk om de NL titel.

    Komt langs en moedig de mannen aan, het wordt meer dan gewaardeerd.