• Let's go

  De heren softballers hebben hun spullen weer opgeduikeld van zolder en treden aan voor hun eerste oefenpotje tegen Thamen. Het was koud maar te doen. Er werd voor het gemak even zonder scheids gespeeld (zit toch maar in de weg).

 • Het team is vrijwel intakt gebleven t.o.v. vorig seizoen. Alleen Tommy de Zwart heeft een andere werkgever gevonden. Voor hem in de plaats zijn echter vele nieuwe spelers aangetrokken. Daan Garretsen, Sijmen van Hoof, Jeremie Fresen, Kevin vd Pols gaan hun geluk beproeven in het softbal-spelletje na jaren lang te hebben gehonkbald bij de club. We zullen zien of ze de aanpassing kunnen maken.

 • De wedstrijd zelf verliep overigens niet al te best voor de thuisploeg. Thamen bleek een pittige eerste tegenstander.
  De mannen uit De Kwakel hadden er zin in en hamerden er lekker op los.
  Ook wel weer lekker voor de verdediging van Alcmaria, ze konden lekker oefenen op het fielden en vangen. Volgens een anonieme bron in het publiek mag er overigens wel aardig wat geoefend worden!

 • Nadat Wesley enkele innings had gegooid werd hij vervangen door Jurjen Norg. Jur had wat getraind van de winter en was er helemaal klaar voor.... Het moeten de zenuwen zijn geweest want het vinden van de zone bleek toch wel een uitdaging. Gelukkig is Jur super gedreven en kunnen we op hem rekenen volgende maand, "ik zal er klaar voor zijn op het moment dat er voor het echie wordt gespeeld"

  Jurjen werd vervangen door topper Jones. Hij is dan officieel recent met pensioen maar dat geldt gelukkig niet voor zijn sport-carriere. Nog steeds is hij superfit en kan hij met gemak nog jaren mee op dit niveau. Met ogenschijnlijk gemak gooit hij zijn pitches voor slag en laat zijn veld de rest opknappen. Dat laatste moet nog wel even aan gewerkt worden maar dat komt zeker goed!

   

  Uiteindelijk werd de wedstrijd ná 2 uur gestopt. Er waren 5 volledige innings gespeeld en iedereen had lekker aan het gras en gravel  kunnen ruiken, en daar ging het natuurlijk eigenlijk om.

  Eindstand werd bepaald op 2-12 maar het dat geeft niet. Het was maar een oefenpotje toch?

 • Highlight reel

  Natuurlijk was er toch ook nog wel weer een absoluut hoogtepuntje.. Marcel Muit joeg de bal ver het stadion uit en iedereen mocht dat weten... Dat het dit keer ook was vastgelegd door een oplettende hobbyist kwam lekker uit. Marcel heeft nu eindelijk echt bewijs voor één van zijn vele sterke verhalen uit zijn carriere.