• Alcmaria Victrix Heren Softbal Kampioen van Nederland in 2021.

  Op woensdag 13 oktober was het eindelijk zover, door wat agenda problemen was het lastig geweest om deze wedstrijd vast te stellen, maar dankzij de datumprikker konden zowel Alcmaria Victrix als Vennep Flyers een volwaardig team op het gravel krijgen.

  Voor de wedstrijd werd Jeffry Visser, 1 dag na zijn 39e verjaardag, door de KNBSB geëerd voor zijn lange carrière. Hij speelde vanaf 1997 al in de Hoofdklasse, al 24 jaar dus, vanaf 2005 ook speler van het NL team, deed aan 5 EK’s en 3 WK’s mee, in totaal haalde hij 63 interlands. Jeffry heeft zich altijd ingezet voor het Heren Softbal, ook in de tijd dat het wat minder werd, Gis Seldenrijk spelde hem het bondsonderscheiding teken op onder een klaterend applaus van het talrijke publiek.

  En dan de wedstrijd. Alcmaria Victrix was heer en meester, met weer een dominante Jeffry Visser in de cirkel, Vennep Flyers kwam in de wedstrijd nooit voorbij het 1e honk, en de 4 pogingen die ze ondernamen om op 2 te geraken, werden door de mannen van Alcmaria om zeep geholpen door 2 dikke dubbelspelen en 2 x caught-stealing 2-6.

  Dat wilde bij Alcmaria Victrix beter, vanaf de 1e bal van Wolfgang Walther, de pitcher van dienst  van Vennep Flyers, zette Alcmaria Victrix druk op het veld. Jeff Delfina opende met een dikke homerun, Quincy Jones volgde met een single, Anthony Beaumont met een triple en na 2 x 4 wijd en een glipper was de hele line-up van Alcmaria Victrix aan slag geweest en stond er 4 – 0 op het bord.

  Gelijk 2 werd dat 5 – 0, Jeff Delfina peuterde 4 wijd uit de zone, bereikte 3 door een foute aangooi vanuit het buitenveld en Jazz Voogd kon een RBI bijschrijven. Gelijk 3 werd het 6 – 0, Jordy Beaumont kwam op 1 door een E5, Jeff Delfina kwam door met zijn 2e tik en op een wild-pitch liep Jordy het 6e punt binnen. De uiteindelijke eindstand van 8 – 0 werd gelijk 4 opgetekend, Anthony Beaumont (4 wijd) een RBI double van Jazz Voogd die zelf nog binnengeslagen werd door Tim Verbrugge. En Vennep Flyers bleef machteloos, wat men ook probeerde.

  Gelijk 6 werd de bank geleegd, 3 pinch hitters kregen ook hun deel van de wedstrijd, die al lang gespeeld was en na weer 3 nullen op rij in de 1e 7 kon het feest losbarsten, de mannen softbal van Alcmaria Victrix zijn, voor het eerst in de historie, landskampioen. De medailles en kampioenschaal konden na afloop uitgereikt worden en het bleef nog lang onrustig op het veld en de kantine.

  Jeffry Visser schreef nog een no-hitter bij, met de cijfers 10-4-0-2 nam hij afscheid van de cirkel, het wordt nu tijd voor thuis voor Jeffry. De foto's zijn van Mike de Zwart, waarvoor dank.