• Op een woensdagavond even naar Amsterdam om de koploper te bestrijden valt niet mee zou je op voorhand zeggen maar de mannen hadden er zin in!

  Dylan had de start en hield de amsterdammers aardig onder de duim. Na 4 innings was de schade dan ook slechts 2-0 en was er nog genoeg om voor te spelen!

  Een aantal ongelukkige hits zorgden ervoor dat Boekaniers de voorsprong had terwijl aan alkmaarse zijde alle harde hits precies op de poppetjes werden geslagen.

  Ook het meegereisde publiek had dit opgemerkt terwijl zij zich opwarmden aan het koude pils.

 • Ritzo Jansen kwam als enige wel hard door met een beste double in het linksveld maar ook dat leverde helaas geen run op voor Alcmaria want de rally bleef uit.

  De frustratie begon zich ook wat op de scheidsrechter te richten. De slagzone van de beste kerel was her en der wat flexibel om het zo maar te zeggen...

  Ludrick en Lisandro hebben hem dat nog even duidelijk gemaakt maar het zou er helaas niet beter op worden. Het was duidelijk dat er vandaag honkslagen nodig waren om te winnen.

  Inmiddels was het Boekaniers dat wel een puntje wist te sprokkelen op het pitchen van Dylan's vervanger Jordy Celie. (3-0)

 • Alcmaria doet dan eindelijk wat terug. Met 2 en 3 bezet en één man uit zijn er goede kansen om zich weer volledig terug te knokken in de pot maar er scoort slechts 1 run waardoor er nog altijd een klein gaatje blijft (3-1)

  Het is echter nog lang niet gedaan.... De werper van Boekaniers Daan Disco is immers ook aan zijn einde gekomen en wordt steeds harder geraakt.

  Inmiddels zitten we in de 7e inning en Alcmaria weet door een SacFly tot op één punt te komen van Boekaniers (3-2). Is er dan toch nog wat mogelijk?

 • Zowel Alcmaria als Boekaniers komt sporadisch nog even kijken op de kussens. Een door Boekaniers geforceerd punt wordt nog even van thuis gekegeld waardoor de stand 3-2 blijft maar ook de Alcmarianen weten géén echte druk meer te zetten. Zowel Jordy als de amsterdamse werper hebben hun zaakjes goed voor elkaar en komen gemakkelijk uit de 7e en 8e inning waardoor het echt op die laatste inning zal aankomen!

 • Voor de alkmaarders vallen de eerste 2 nullen helaas al snel waardoor Johan Jans de potentiele laatste nul is. Hij komt echter op het eerste honk door wat gegrabbel aan amsterdamse zijde waardoor de gelijkmaker alsnog op de honken komt. Pinchrunner Ruben Bakker wordt ingezet om deze taak te volbrengen maar een derde nul valt aan de thuisplaat en brengt daarmee een einde aan een spannende, goede pot. Helaas, net als vorige week, een nipt verlies maar er wordt goed gespeeld wat zeker hoop geeft voor de volgende wedstrijden.

  Eerstvolgende is een verre. Het twentse wordt opgezocht als men op zondag 21 mei TTT mag bespelen om 15.00 aan de Kotkampseweg te Enschede.