• Dames 1 blijft ongeslagen – helemaal niets in Amsterdam

 • Dames 1 blijft ongeslagen – helemaal niets in Amsterdam

  (van onze vaste verslaggeefster)

  Afgelopen dinsdag trapten onze dames af tegen het vorig jaar kampioen geworden Pirates. Normaliter al een redelijke kluif om mee te beginnen, maar windkracht 8 en gevoelstemperatuur min 6 hielpen daar niet echt aan mee. Nadat iedereen toch wat zin had gemaakt en alle lagen kleding die maar beschikbaar waren over elkaar had aangetrokken trapten onze meiden om stipt 19.30 af. Tot hun grote teleurstelling zonder het normaliter ruimschoots aanwezige thuispubliek en scorebord bediening, maar de toeschouwers die wél de weersomstandigheden hadden getrotseerd kregen een bijzonder goede pot softbal te zien. Pirates, op papier dus een lastige tegenstander, bleek dat op het softbalveld toch iets minder te zijn. De eerste inning lieten de meiden meteen al een spectaculair dubbelspel zien. De eerste slagvrouw kwam weliswaar op de honken, doch werd door Inger vervolgens vakkundig uitgetikt, waarna ook de slagvrouw sneuvelde in het dubbelspel. Startend (en uiteindelijk ook in overleg maar eindigend) pitcher Evelien sloot vervolgens met 3-slag de inning af, waarna onze dames meteen de aanval konden zoeken. Juut-hit zorgde er vervolgens met een daverende homerun in het rechtsveld voor dat de meiden van Pirates meteen wakker waren.

 • Onze andere verslaggeefster (wie waren toch die mensen in die boot?), Maaike, deed er nog een schepje bovenop en sloeg een 2-honkslag (eigenlijk 3, maar ze eindigde toch op 2) en werd zeer nuttig binnengeslagen door Inger. In de tweede inning kwamen er ook slechts 4 slagvrouwen van Pirates aan de beurt, mede door een briljante vangbal van Maaike, die met de wind als complicerende factor door onze scoorster terecht als noemenswaardige actie is genoteerd (dank Kim, voor jouw aantekeningen, ik heb alles aan dit stukje toevertrouwd). Ook in de derde inning kwamen de tegenstandsters ondanks een paar slordigheden in het veld niet tot scoren. In de derde slagbeurt bouwden onze dames de voorsprong zelfs nog iets verder uit. Juut-hit opende wederom met een honkslag (zij sloeg 4-uit-4), Malou kwam met 4-wijd op de honken en Inger sloeg dit keer een tweehonkslag, waardoor Judith het derde punt kon scoren. Britt, Casey en Evelien sloegen daarna ook honkslagen, waardoor Malou en Inger konden scoren. Maaike was vergeten haar ruitenwissers aan te zetten en probeerde met een bijzonder loopactie vanaf 2 nog de tegenstander te verrassen, maar die trapte daar helaas niet in. In de 4e slagbeurt slaagden de dames van Pirates er eindelijk in om iets terug te doen, maar wel met een beetje hulp van fouten van onze dames. Met 2 nullen volgden wat foutjes in het veld, gevolgd door een honkslag, waardoor de tegenstander 2 puntjes kon terugpakken. De daaropvolgende inning werd daar nog een punt aan toegevoegd, ook deze keer met behulp van een slordigheidje aan Alkmaarse kant, maar werden vervolgens door een goede vangbal van Maaike én een prachtig dubbelspel van Judith en Britt snel 3 nullen gemaakt.

 • Met een achterstand van 6-3 (Judith scoorde tussendoor ook nog een puntje met – het wordt eentonig – weer een honkslag en goed loopwerk) waren de dames van Pirates ineens zeer gemotiveerd om een volledige wedstrijd van 7 innings te spelen en dat werd door onze dames diplomatiek afgestraft. Evelien kon – met dank aan de intensieve wintertrainingen – ook nog wel even door en kon met haar uitschuifarm ook nog een bijdrage leveren aan het derde (!) dubbelspel van de avond met Judith en Britt (die hier dus 3-uit-3 op scoorde). In de 6e slagbeurt bouwden onze dames de voorsprong zelfs nog verder uit, waarbij op een haar na de mercy rule werd bereikt. Illona opende met 4-wijd en aangezien de eerste slagvrouw op het honk altijd scoort, scoorde zij het 7e punt. Juut-hit en Maaike maakten daar 8-3 en 9-3 van, waardoor de dames dus nog een keertje het veld in mochten. En geheel in stijl maakten zij een eind aan de wedstrijd: met een vangbal, 3-slag en een vangbal van Britt werden 3 slagvrouwen op rij terug naar de dug out gestuurd, waarmee er een eindstand van 9-3 in de boeken kwam. De drankjes daarna smaakten derhalve nog extra lekker, maar dat kwam waarschijnlijk ook doordat na 2 uur weggewaaid te zijn eindelijk de warme kantine kon worden opgezocht. De thuisblijvers hebben dus helaas de spectaculaire opening gemist, reden temeer dus om bij de volgende thuiswedstrijd, dinsdag 16 april, wel aanwezig te zijn. Onze dames spelen dan thuis tegen Odiz.

   

  (foto’s: Maaike P.)