• Na 92 ballen en 9 innings BP gooien

 • Uitgeput na een warme klus

 • ReservenReserves (AKA HCAW H3) - Alcmaria Victrix H2 17-6-2022

  Al jaren liggen AV H2 (of 1) en HCAW H3 sportief met elkaar in de clinch, vaak met Duits resultaat, aan het einde wint HCAW. Dat ging gisteravond anders, hoewel de vooruitzichten matig waren, H2 heeft (zoals veel AV teams) een werper probleem, 1 langdurig geblesseerd en 2 die vanwege werkzaamheden sporadisch kunnen op en aantreden.

  Zo ook in de zonovergoten Rob Hoffman Vallei in Bussum. H2 doet niet aan BP dus werd er besloten dat Lisandro Tromp de wedstrijd maar als de BP te gooien en tegen de hard-hitters uit Bussum leek dat bijna suïcide. Hoe anders zou het gaan, maar dat later.

  Bij de  ReservenReserves startte Jeene Langevoord, een junior, die zijn mannetje stond, hield Alcmaria Victrix 7 inningen kort, alleen in de 1e 4 wist Ludrick Pieter een gaatje in de Bussumse dijk te prikken, bereikte 2 door een glipper, 3 op een grounder van Joran Klarenbeek en de thuisplaat op een sac-fly van Falco Hoffman, die daarmee debuteerde in 2022, 0 – 1.

  Bij Alcmaria Victrix moest Lisandro Tromp dus de meubels redden, beklom de heuvel van 25,4 cm hoog en liet zijn veld vandaag het werk doen, bijna alles wat Bussum in het veld deponeerde werd vakkundig opgeruimd, 11 nullen van het buitenveld en 16 x ging de vuilnisbak open voor de nullen die het binnenveld produceerde, waaronder ook 2 x een dubbelspel.

  De gelijkmaker van HCAW was niet tegen te houden, een snoeiharde line drive Homerun van Tony Kreisel in het linksveld zorgde gelijk 4 voor de gelijkmaker 1 – 1 en toen daalde het stof neer rond de thuisplaat en in de 7e inning ook de zon, de beroemde sun-delay in Bussum werd van stal gehaald om wat af te koelen want het was aardig heet geworden in de Vallei.

  In de 1e 8 werd de heuvel bij HCAW aan Leon Elshof (alias de Hof) toevertrouwd, dat liep nu wat minder af, de top van de line-up ging los, Marijn Spoor opende met een single, Ritzo Jansen profiteerde van een mispeer, door een passed bal schoven beide mannen op en tilde Marijn Spoor het bord naar 1 -2 door iets wat op de scorekaart niet te ontcijferen is. Michael Pluijmers werd er opzettelijk bijgezet, 1 en 2 bezet, 0 nullen. Ludrick Pieter mocht vervolgens 2 RBI’s bijschrijven want door zijn tik werd het bord weer bewogen 1 – 4 en daar bleef het in de 8e inning bij, want wat HCAW ook uithaalde, de thuisplaat bleef ver verwijderd, een dubbelspel 6-4-3 maakte een einde aan de dreiging.

  In de 1e 9 werden er nog 2 punten aan toegevoegd, heel bijzonder, Dave Tromp zette zijn maat 47 op 1 door een fout, Marijn Spoor hielp hem naar 3 en zelf naar 2 door een double waarop Ludrick Pieter de bal het rechtsveld in pompte voor een simpele vangbal, maar terwijl Ludrick in het slagperk bleef staan om naar de sac-fly te kijken viel de bal uit de handschoen van de rechtsvelder die vervolgens de bal ca 3 meter over de 1e honkman heen keilde. Ludrick wist daarop nog 1 te halen en Dave en Marijn de thuisplaat voor een 1 – 6 tussen en uiteindelijk ook eindstand want gelijkmakend 9 viel de 1e nul door een actie 5-3 en de volgende 2 benodigde nullen door een dubbelspel 6-4-3 en een niet verwachte en daarom uiterst welkome overwinning, Het terras bleef nog lang onrustig.

  Bijzondere werpcijfers, Lisandro Tromp, 9 innings, 0 x 3 slag 1 x 4 wijd, kreeg 7 tikken tegen en zijn veld bleef foutloos.