• De laatste nul van de wedstrijd

 • Alcmaria Victrix H2 – HCAW H3

  H2 was dit seizoen 2 x te sterk voor de Reserven Reserves, op vrijdagavond 17 juni was het Lisandro Tromp die in een complete game de knuppels uit Bussum kort hield (1 – 6 win) vandaag was het Mika de Lincel die dat kunststukje herhaalde, ook een complete game, met nu een 5 – 2 win.

  Door deze streak van 4 werd het tevens duidelijk dat H2 ook in het seizoen 2023 weer in de 2e klasse mag acteren, mogelijk dan weer als H1.

  Mika de Lincel hield het lang kort, 3 op en af, dat wist Jeene Langevoord, de werper van HCAW H3, niet voor elkaar te toveren. Marijn Spoor op 1 door een glipper, daarna 2 nullen, maar vervolgens wist hij de zone niet meer te vinden, 3 x 4 wijd betekende 1 – 0. Falco Hoffman prikte de bal er prima doorheen, 2 x RBI en 3 – 0 op het gerenoveerde scorebord.

  In de 1e 3 wist HCAW wat verkeer op de kussens te genereren door 2 x 4 wijd, daar bleef het bij. Gelijk 3 wist Ludrick Pieter een tik uit te delen, en bereikte de thuisplaat door wat herhaald gegrabbel in de hot corner, 4 – 0.

  Het was Michael Pluijmers die gelijk 4 voor 5 – 0 zorgde, bereikte 1 door een velderskeus en werd door een 4 wijd en RBI tik van Joran Klarenbeek over de plaat gelaveerd.

  Daarna werd de aanval van Alcmaria Victrix aan banden gelegd, Sedley Karel bezette de heuvel, en opende gelijk met 3 x 3 slag. Ook verderop in de wedstrijd was het over met de dadendrang van H2, ook Tino van Ancum hield het kort.

  Ondertussen kroop HCAW H3 in de 1e 7 door een koddig punt wat dichterbij, een pop-fly in het binnenveld van Seb Franke viel, men stond erbij en keek erna, en natuurlijk wordt zoiets afgestraft, Tino van Ancum tekende voor 5 – 1 doordat het dubbelspel met volle honken over thuis op het 1e honk fout ging, de volgende kans op een dubbelspel liet men niet liggen, 6-6-3 en wisselen.

  In de 1e 8 werd de eindstand bereikt, Dexter  de Weert timmerde de bal voor eigenlijk de 1e echte honkslag voor een dubbel over de midvelder heen, Ronald Bouwman tikte hem binnen en sneuvelde vervolgens zelf in een pick-off 1-3-6. In de 1e 9 hield men het hoofd koel en werd een F4 de 1e nul, Tino van Ancum mocht nog even op 1 gaan kijken door 4 wijd, maar een F7 en actie 6-4 maakte een einde aan de wedstrijd en konden de vuren onder de BBQ aangestoken worden. Er staat nog 1 wedstrijd open, staat door de KNBSB op 2 december geprogrammeerd, dat zal hem wel niet worden, 2 oktober is waarschijnlijker.

  De foto links is gepikt van de Reserven Reserves site, excuus daarvoor, onze hoffotograaf had zij camera thuis gelaten.