• Ginjo Vrede (Alkmaarsche Boys) speelt volgend seizoen voor de Zondagselectie van Alcmaria Victrix

    De 28-jarige Ginjo Vrede maakt voor komend seizoen binnen Alkmaar de overstap van Alkmaarsche Boys naar Alcmaria Victrix. Het zal voor de op vele posities inzetbare aanvaller of middenvelder de tweede club zijn binnen onze stadsgrenzen. Hij begon met voetballen in zijn woonplaats Amsterdam. Begonnen bij de Dijk, stapte hij op zijn 13e over naar Zeeburgia. Hier speelde hij zich ook in de kijker van selectieteams van de KNVB en mocht hij verschillende stages lopen bij profclubs. Dit liep uiteindelijk op niks uit en Ginjo was even het plezier in voetballen verloren. Na zijn verhuizing naar Alkmaar en een voetbal-pauze van 2 jaar, kwam hij in 2019 bij Alkmaarsche Boys te voetballen. Hier werd hij goed opgevangen, heeft hij vele vrienden gemaakt en jaren met plezier gevoetbald. 

    TC-lid Pieter Kraakman ziet in Ginjo een welkome versterking. “In de wedstrijden die we met Alcmaria tegen Alkmaarsche Boys hebben gevoetbald, was Ginjo altijd een lastige aanvaller, in de goede zin van het woord. Hij is multi-inzetbaar, komt altijd trainen en werkt hard. De afgelopen jaren was Ginjo sowieso al vaak in onze kantine te vinden als we feestjes hadden georganiseerd. Er zal volgend seizoen een gezonde concurrentiestrijd ontstaan voor de posities op het middenveld en voorin. Dat is alleen maar goed en dat houdt iedereen scherp.”    

    Ginjo over zijn overstap naar Alcmaria: “Voor mijn gevoel ben ik toe aan iets nieuws, een nieuwe uitdaging. Ik had sowieso al een goed gevoel bij Alcmaria. Het is een leuke en gezellige club en de sfeer is goed. Na een kort gesprek met de TC werd dit gevoel alleen maar bevestigd. Ik heb zin in deze nieuwe uitdaging!”