• Het was warm

 • Alcmaria Victrix HB U15-2 - The Herons HB U15-2  6-16

  De eerste wedstrijd na de zomervakantie bracht nog geen succes voor de mannen van Alcmaria Victrix HB U15-2. Het tweede aspirantenteam van de Alkmaarse vereniging verloor zaterdag met 6-16 van The Herons. Eind mei had Alcmaria de heenwedstrijd met 15-12 verloren in Heerhugowaard. Het verschil tussen beide teams was zaterdag echter minder groot dan de uitslag doet vermoeden.

  Het team van Alcmaria-coach Marcel keek in de eerste inning weliswaar tegen een achterstand van zeven punten aan. Of negen punten, als je de twee Heerhugowaardse punten meetelt die The Herons maakten in (of na) de actie voor de laatste uit. Maar in het vervolg van de wedstrijd gaf Alcmaria niet heel veel meer toe op de tegenstander. Misschien, heel misschien, had Alcmaria het nog wel wat spannender kunnen maken, aldus de (niet geheel onpartijdige) Alkmaarse supporters na afloop.

  Maar goed, zeker in het begin van de wedstrijd hadden de Alkmaarse mannen weinig in te brengen tegen het scherpe honklopen van de ploeg uit Heerhugowaard. Meer dan eens wisten The Herons te scoren na een doorgeschoten bal op thuis bij Alcmaria.

  William, de eerste pitcher van Alcmaria, gooide een behoorlijk aantal keren slag, maar vaak ook was het verschil tussen wijd en slag - volgens de scheidsrechter na afloop - slechts een paar centimeter in het nadeel van de Alkmaarders. Zijn vervanger Luke lukte het om The Herons in het tweede deel van de wedstrijd wat korter te houden.

  Alcmaria Victrix sloeg slechts een paar honkslagen. Een aantal keren vier wijd bracht de Alkmaarse spelers op de honken maar te veel risico tijdens het stelen zorgden voor een aantal onnodige uits.

  Zo was de eerste, warme wedstrijd van de tweede seizoenshelft nog niet het succes waarop Marcel en de zijnen hadden gehoopt. Dinsdagavond al krijgt het team een nieuwe kans, tijdens de inhaalwedstrijd in Beverwijk tegen Rooswijk. Alcmaria Victrix HB U15-2 staat vierde op de ranglijst met 8 punten uit 9 wedstrijden. Cromtigers en Herons strijden om de titel met beide 15 punten.

  Tekst en foto van de vaste reporter Jan Benjamins