• Een wedstrijd met twee gezichten

  In een koude en zonovergoten Egmonderhout staat klokslag 12.00 uur de sportieve ontmoeting tussen Alcmaria Victrix JO 17-01 en LSVV JO17-01 op het programma.
  Vanaf de zijlijn zijn de verschillen tussen beide teams niet alleen in de stand op de ranglijst en de clubkleuren zichtbaar, maar ook in fysiek opzicht.
  We mogen en moeten flink aan de bak om tegenwicht te bieden aan deze huidige nummer drie van onze competitie.....Dat is duidelijk.

  Het is slechts drie graden Celsius als onder toeziend oog van ‘oude’ bekende Quinten, scheidsrechter Laurens Overtoom de wedstrijd op het A- veld met een eerste fluitsignaal aanvangt.

  We komen het begin van de wedstrijd goed door en maken een frisse en gretige indruk. Het leidt tot een vlammende voorzet van Brandon, die Storm net niet bereikt, een schot van Jelle in de handen van de keeper en een pass van dezelfde Jelle, die zelfs voor Brandon te snel is.
  Maar ook onze tegenstander uit Langedijk laat zich in deze fase van de wedstrijd niet onbetuigd.
  Een snelle tegenaanval gaat maar net voorbij aan het doel van Kick en niet veel later schiet LSVV maar net naast.
  Wij komen er opbouwend niet uit en dat geeft onze geelblauwe opponent alle gelegenheid gevaarlijk te worden op onze helft.

  Het spel vliegt snel aan de ogen van de toeschouwers voorbij en golft op en neer.
  Het ene moment geeft Daniël een mooie voorzet, die aan alles en iedereen voorbijgaat en over de achterlijn verdwijnt en is even later LSVV weer verraderlijk dichtbij de eerste treffer van de wedstrijd.
  Het is een kwestie van tijd tot gescoord wordt en dat gevoel blijkt te kloppen als Storm doelgericht als een ware Pavlidis de 1-0 mag laten aantekenen.
  Wat direct volgt, is een snelle uitbraak van de Langedijkers, die ternauwernood gekeerd kan worden. De druk wordt groter en het tempo van onze tegenstanders gaat nu duidelijk omhoog. We moeten defensief alle zeilen bijzetten om een tegentreffer te voorkomen. Zo weet Thom een schot goed te blokken en redt Kick meermalen op de inzet van LSVV.
  Een vrije trap, van links genomen door Mylan, verdwijnt naast het doel en even later haalt Thom aan de andere kant de bal uit de doelmond en voorkomt daarmee de gelijkmaker.

  We komen ogen tekort op de tribune!
  Het is gewoon ‘mooi voetbal’, zoals de opa van onze trainer/coach het kort en krachtig verwoordt.

  Een hoekschop van LSVV levert niets op en ook hun aanval eindigt kort daarna naast ons doel.
  In de laatste speelminuten van het eerste bedrijf zien wij nog een vrije trap van Jelle die over gaat, Kick die prachtig redt, een voorzet van Daan op Storm die het net niet weet te vinden en een schot van Brandon dat gekeerd wordt door de sluitpost van onze bezoekers.

  De druk die we geven, mag best beloond worden of zoals Kick zijn spelers toeroept: ‘Er mag er best nog wel eentje in hoor, jongens!’

  Dat moet dan in de tweede helft gebeuren, want de arbiter fluit kort daarna af en met een 1-0 voorsprong zoeken we de kleedkamer op.

  Zo’n vijf minuten na de aftrap in de tweede helft maken wij niet de 2-0, maar krijgt LSVV een corner cadeau waaruit de 1-1 binnenkrult. Hierbij enigszins geholpen door de wind, zo lijkt het.
  Niet lang daarna valt ook de 1-2 en doen wij onszelf in een mum van tijd enorm tekort.

  Als tijdens een uitbraak Daniël gevloerd wordt en Mylan voor een vrije trap achter de bal gaat staan, is er ineens een kans op de gelijkmaker.
  Zijn trap zeilt echter laag over diverse voetbalschoenen heen....

  Een lange bal die midden in onze verdediging terechtkomt, maakt dat we even later twee tegen twee komen te staan. Met de snelheid die de aanvallers van LSVV rijk zijn, is er geen houden aan voor onze verdedigers en verdwijnt het geplaatste schot rechts naast onze doelman in het net: 1-3.

  LSVV heeft daarna de smaak van het aanvallen te pakken en het ene na het andere schot op ons doel wordt gelost.
  En dan start -zonder vooraankondiging of uitnodiging- de cursus ‘Corners nemen en verdedigen’ van de KNVB. Onze tegenstander mag maar liefst vier hoekschoppen achter elkaar nemen aan weerszijden van het doel van Kick.
  Corners die steeds opnieuw tot niets leiden, omdat Storm de bal van de doellijn haalt, Kick de bal over zijn doel tikt en de tegenstander als laatste de bal overkopt.

  In de fase, die hierop volgt, zet Alcmaria de Langedijkers vast op de eigen speelhelft. Onze bezoekers komen er even helemaal niet uit en het levert ons dit keer een aantal corners op, die (de jarige) Stijn en Jelle beurtelings nemen, maar ons helaas geen doelpunt bezorgen.

  Het doelpunt dat Kick kort daarna zelf nog wel moet incasseren, komt letterlijk en figuurlijk (en eerlijk is eerlijk: ook prachtig en van afstand) uit de lucht vallen.

  Ons slotoffensief levert nog een mooie pass van Brandon op, die maar net aan de inlopende Bor voorbij schiet.
  Zo blijft het scorebord na de reguliere speeltijd uiteindelijk op 1-4 staan.

  Verliezen doe je pas echt als je niet leert van de wedstrijd die je hebt gespeeld.
  Genieten van jullie spel doen wij als toeschouwers niet alleen als we winnen.

  Tot de volgende wedstrijd en train lekker deze week!

  Willy Kenter
  Supporter Alcmaria Victrix JO 17-01