• De trotse softbal meiden bij Onze Gezellen

 • Onze Gezellen SB U12-1 - Alcmaria Victrix SB U12-1  8-13

  Drie op een rij! De softbalmeiden van coaches Wesley en Mark-Jan hebben zaterdag hun derde wedstrijd op rij gewonnen. Tegen Onze Gezellen uit Haarlem werd het 13-8 voor Alcmaria Victrix SB U12-1. De wedstrijd op het zonnige en groene complex in Haarlem was de laatste voor de zomervakantie.

  Vooral in de eerste en tweede inning speelden de Alkmaarse meiden ijzersterk. Ze sloegen goed en het pitchen en catchen liep lekker. In de derde inning was de energie een beetje op, maar Alcmaria wist nog wel redelijk gemakkelijk de voorsprong te vergroten.

  Bijzondere momenten in de eerste inning waren de twee inside-the-park homeruns van Alcmaria. Bridget en Roos raakten de bal zo lekker dat zij het veld konden ronden zonder de bal eruit te hoeven slaan. Onze Gezellen maakte twee punten in de gelijkmakende slagbeurt, maar verder hield pitcher Jasmijn de tegenstanders kort.

  In de tweede inning regende het honkslagen van Alcmaria. Enrique, Tamar, Jasmijn, Bente, Luna en Sam waren op dreeg en slag. De Alkmaarse meiden kwamen op 9-2. En weer gaf het Alkmaarse veld de Haarlemse meiden bijna geen enkele kans. Bridget maakte bijna nog een supervangbal, maar de zon scheen net even te fel.

  De derde en laatste inning verliep eigenlijk zoals de eerste twee. Enrique sloeg Roos binnen, tweehonkslagen van Anouk en Tamar zorgden voor nog een paar puntjes en Celine bracht Enrique naar thuis.

  De mooiste actie van Onze Gezellen was een vangbal van de Haarlemse pitcher. Jasmijn raakte de bal lekker hard richting linksveld, ze droomde misschien al een beetje van een homerun (wie het 'hekkie' raakt krijgt immers van coach Wesley een bezoek aan de Maccie) maar de Haarlemse pitcher pakte de bal pardoes uit de lucht. Weg honkslag of meer, weg hekkie, weg Maccie. Maar wel een mooie actie dus.

  Pitcher Bridget was vervolgens de eindbaas in de gelijkmakende slagbeurt. Twee van de drie uit's kwamen vooral door haar mooie worpen en samen met catcher Bente maakte ze de laatste nul keurig op de thuisplaat.

  Een applaus van de meegereisde toeschouwers: niet alleen voor de mooie honkslagen en het fraaie veldwerk, maar ook voor het steeds groeiende zang- en dansrepertoire waarmee de softbalmeiden elkaar aanmoedigen. Het valt nog niet mee om die nieuwste move te doen, bleek uit eigen ervaring bij thuiskomt. Been optillen, met handschoen op voet tikken, met andere hand op zelfde voet tikken én zingen...

  foto's en verslag van onze reporter ter plekke Jan Benjamin

   

   
 • High Five na afloop

 • Voplop actie