• Donkere luchten in Haarlem

 • Het verslag

  Dames 1 wint van DSS met no-hitter in 5 innings: 7-0

  (van onze vaste verslaggeefster)

   

  De weergoden waren onze songfestival liefhebbers vorige week goed gezind, op dinsdag bleef het maar met bakken naar beneden komen, waardoor de thuiswedstrijd tegen RCH al vroegtijdig door Nico kon worden gecancelled. Nu kan ik niet zeggen dat de weergoden ons afgelopen maandag écht goed gezind waren, want de meiden stonden met windkracht 8 en een temperatuur die beduidend lager lag dan de dagen ervoor op het veld. Positieve was dat het wel droog was en de meiden op het veld van Kinheim konden spelen, wat net even iets gezelliger is dan het eigen veld van DSS. En bovendien ook erg goed te vinden, zelfs voor Maaike. Mét de nieuwe wedstrijdshirts, maar dus nog even zonder korte broeken, kwamen de meiden zowel letterlijk als figuurlijk goed voor de dag: met 7-0 werd – het toch normaliter altijd lastige DSS – kansloos van het veld geveegd.

  Aangezien Martje vanwege een getrokken verstandskies de dopingcontrole niet doorgekomen zou zijn en Britt (ik citeer) “een beetje uit elkaar was gevallen” (ja, dat krijg je als je (bijna) dertig bent), moesten er wederom weer wat hulptroepen worden gemobiliseerd. Gelukkig ging de wedstrijd van dames 2 niet door, waardoor Casey kon aanhaken. Ook Marina bleek beschikbaar én paste ook nog eens in de reservebroek, dus kon ondanks het feit dat de rest van haar outfit als oude meuk kon worden bestempeld, naadloos inschuiven.

  De dames gingen in de eerste slagbeurt meteen voortvarend van start. Met twee nullen sloeg Maaike één van haar drie honkslagen van de avond (zij sloeg daarmee dus 3-uit-3) en werd verder gebracht door een daaropvolgende honkslag van Inger. Judith kreeg 4-wijd, waardoor de honken volliepen. Evelien sloeg – enigszins geholpen door de wind – een honkslag, waardoor niet alleen Maaike en Inger, maar door goed loopwerk ook Judith kon scoren. Ik vermoed daarom dat de tegenstanders onze wedstrijdverslagen niet lezen, anders hadden zij dit wellicht al kunnen verwachten. In de derde slagbeurt werden er door onze dames weer twee punten toegevoegd aan het totaal, het was wederom Maaike die begon met een honkslag en verder werd gebracht door stootslagen van zowel Judith als Evelien, waarop het veld van DSS geen antwoord had. De honkslag van Marina die daarop volgde, bracht zowel Maaike als Judith over de thuisplaat. Daarna lieten de meiden in de rest van de inning en de slagbeurt erna helaas wat meiden achter op de honken. Dat kon van DSS niet worden gezegd, want zij hadden de grootste moeite om überhaupt meiden op de honken te krijgen. Evelien en Malou zaten er lekker in en deden werkelijk alles om de dames van DSS rechtstreeks weer naar de dug out te dirigeren. Dat ging zó ver, dat Malou zelfs ballen met haar blote hand probeerde te vangen. Pas nadat er 11 opeenvolgende slagvrouwen uit waren gemaakt, bereikte de eerste slagvrouw van DSS het honk met 4-wijd. Daarmee hielp Evelien zelf – achteraf bezien – een perfect game om zeep. Ondanks de harde wind werden de mooiste vangballen (Kim, Marina, Judith en Casey) gemaakt en ook Inger (met nieuw rugnummer en halve wenkbrauw) en Illona maakten zich verdienstelijk in het infield. Daarbij aangemoedigd door het trouwe publiek dat – zelfs in het koude Haarlem – in grote getale was toegestroomd (wordt zeer gewaardeerd!). In de 5e slagbeurt zorgden de dames voor de beslissende voorsprong van 7 punten, door nog eens twee punten aan het totaal toe te voegen. Evelien opende met een honkslag, waarna Marina (die 2-uit-2 sloeg en daarmee solliciteerde naar een volgende oproep) 4-wijd kreeg. Door een foutje in het infield van DSS kwam ook Illona op het honk. Casey sloeg vervolgens een harde bal naar de tweede honkvrouw waardoor Evelien kon scoren en die zo lastig was om te verwerken dat zij zelf ook het honk wist te bereiken. Kim zorgde vervolgens voor de genadeslag, door haar honkslag wist Illona het beslissende punt te scoren. In de laatste slagbeurt van DSS was het 3 op, 3 af, en kon iedereen gelukkig naar de warme kantine. Voor de foto’s bij dit verslag overigens nog een eervolle vermelding voor onze huisfotograaf Illona. Volgende week maandag spelen onze dames uit tegen Sparks (aanvangstijdstip 20.30), uiteraard zijn alle supporters welkom. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op woensdag 31 mei, dan spelen onze meiden tegen nieuwkomer DVH.