• PROCAMP
 • Nadat er een Amsterdammer is dood gegaan.......

   
 • Willen we jullie graag bedanken voor alle steun en lieve gebaren in de afgelopen maanden voor en na de crematieplechtigheid. 

  Wij zijn er wel over uit dat het bijna ondoenlijk is om iedereen te bedanken, maar omdat Alcmaria zo’n grote plaats in mijn vaders leven in nam willen wij toch enkele gedenkwaardige momenten aanhalen.

  Toen bleek dat het slechter ging met Rinus de afgelopen zomer zei hij tegen ons:
  “ ik wil voor mijn dood in ieder geval ALLE honkbal wedstrijden dit seizoen nog zien”. En waar wij als familie nog dachten dat dit de wedstrijden van zijn favoriete  HB 2 betrof en de wedstrijden van zijn kleinzoons en de achterkleinkinderen Mauro en Kurt, bleek al snel dat hij werkelijk ALLE wedstrijden bedoelde. Het vergde wat inspanning maar het werd al snel gewoon om steeds verder met de auto het veld op te rijden om aan zijn grootste wens tegemoet te komen.


  Maar het is hem en ons toch mooi gelukt! Tot het allerlaatst is hij erbij geweest op het veld. De laatste 2 wedstrijden zullen wij, als familie, nooit vergeten. Fantastisch hoe Rinus en Coby nog in de bloemetjes werden gezet vanwege hun support.

  De laatste gang naar het veld, was er één vanuit de Hospice. Ik vervoerde hem met de rolstoel want lopen en staan ging niet meer. Onderweg vroeg hij mij via de voetbalkantine te lopen. Hij bewonderde daar alles wat nieuw was en was als van ouds trots op de inzet die het bestuur daar weer geleverd had.

  Het was prachtig weer en hij genoot enorm van de wedstrijd. Het onthullen van het Rinus Bruckmanplein- bord was absoluut  weer een hoogtepunt en het nazitje met het gebruikelijke groepje was een waardige afsluiting van het seizoen,  en… bleek later, ook van zijn prachtige leven. 

  De allerlaatste support voor zijn club kwam vanuit zijn Hospice bed waar hij met een deel van zijn familie nog de live stream heeft gekeken naar de kampioenswedstrijd van de herensoftbal. 

  De winter, waar hij elk jaar weer tegenop zag omdat er dan geen honkbal meer is, is hem bespaard gebleven.

  Wij moeten zonder hem verder maar wel met de wetenschap dat hij alles uit het leven heeft gehaald wat er in zat maar ook dat  hij genoten heeft van jullie allemaal en dat zijn club door zoveel mooie en fantastische mensen wordt voortgezet. Ondanks dat hij kritisch was had hij daar een rotsvast vertrouwen in.

  Het plein met zijn naam zal gestalte krijgen. Dat moet lukken na alle gulle giften die wij hiervoor mochten ontvangen. 

  Namens de familie heel veel dank aan iedereen voor afgelopen periode maar ook de periode die nog komen gaat,

  Ellen 

   
 • Op 10-10-2021 was Rinus nog aanwezig bij de nazit op het terras, dat zou de laatste keer worden, bleek later.