• Alcmaria Victrix SB U12-1 - Kinheim SB U12-1  10-1

  Alcmaria Victrix SB U12-1 - Kinheim SB U12-1 7-4

  Een geweldige start van de tweede helft van het seizoen voor de softbalmeiden van Alcmaria Victrix. De Alkmaarse meiden wonnen zondag beide wedstrijden van de dubbel tegen Kinheim SB U12-1. De eerste wedstrijd in Alkmaar werd 10-1, de tweede 7-4.

  Het jongste softbalteam van Alcmaria Victrix speelt de komende weken een competitie tegen drie Haarlemse tegenstanders: Kinheim, Onze Gezellen en Olympia. De winnaar wordt kampioen van het tweede deel van poule C... een beetje technisch misschien maar wel een mooie kans voor de meiden om te laten zien dat ze dit seizoen heel veel hebben geleerd en dat af te sluiten met een prijs.

  Softbal uit het boekje was het af en toe zondag. Neem de keurige uit op het eerste honk aan het begin van de eerste wedstrijd. Jasmijn pitcht, de bal wordt geslagen, Jasmijn pakt 'm op, gooit hem op tijd naar Luna en die maakt een keurige uit op het eerste honk.

  Het bij de pupillen maximale aantal van vijf punten in de eerste inning en vijf punten in de tweede inning zorgden voor de einduitslag. Jasmijn, Bente, Luna, Sam en Bridget: twee keer in die volgorde scoorde Alcmaria. Onder meer dankzij een fijne honkslag van Roos en goed werk van Anouk. Tamar kwam in de eerste wedstrijd helaas niet op de honken vanwege twee keer drie slag. Dat maakte ze in de tweede wedstrijd tegen Kinheim ruimschoots goed, met onder meer een fijne tweehonkslag die ook nog eens twee punten binnenbracht.

  Complimenten tot slot voor Alcmaria-hoofdcoach Wesley die in de tweede wedstrijd maar liefst drie functies combineerde. Hij coachte zijn team niet alleen en gooide zoals gebruikelijk bij vier wijd de coachballen maar hij fungeerde ook als inval-scheidsrechter. Petje af voor Wes voor zijn petje-op-petje-af-act van zondag.

  En ook bij de SB U12-1 zit de trotse vader Jan Benjamins langs de kant en maakt de foto's en verslagen.

   

   
 • Petje op en af voor Wesley Blonk