• DS1 in 2022, er komt een nieuw foto

 • Wedstrijdverslag Alcmaria dames 1 – Pirates

  (van onze vaste verslaggeefster, terug van weggeweest)

   

  Afgelopen dinsdag hadden onze dames de eerste thuiswedstrijd van het seizoen, nadat vorige week in Wijdewormer al een klinkende overwinning was behaald op het altijd lastige Odiz Frogs. En dat ging niet zonder slag of stoot, aangezien Odiz – hoewel gelegen naast het spiksplinternieuwe trainingscomplex van AZ – zelf nog steeds niet beschikt over veldverlichting. En met twee nachtblinden in het team wordt zo’n wedstrijd wel een uitdaging………. Temeer daar het aanvangstijdstip 7 uur is en onze dames na een werkdag en een halfuurtje rijden dus nog maar een klein kwartiertje hadden om op te warmen. En dat laatste was wel nodig, want de temperatuur begin april is nu niet om over naar huis te schrijven. De dames waren overigens strak in hun nieuwe pak, voor sommigen wat té strak, maar dat kwam doordat pasversies iets ruimer bleken uit te vallen dan enkele geleverde versies. Met dank aan de partner van Ilona, die zo vriendelijk was om het hele team in het nieuw te steken. De windbrekers kwamen overigens direct goed van pas, want – tja, de naam zegt het al – aan wind was er geen gebrek. Dat leverde vooral bij hoge ballen enkele bijzondere capriolen op, maar uiteindelijk konden de dames met een mooie overwinning weer (heel vroeg dus) naar huis. Overigens zal het nieuwe sjoelrecord van Maartje vermoedelijk de rest van het seizoen wel blijven staan.

  Na deze goede start traden de dames vol vertrouwen aan tegen Pirates, een team dat met veel (meer dan bij ons althans) oud-hoofdklasse speelsters en ex-internationals goede kansen worden toegedicht om hoog te eindigen dit seizoen. Helaas enigszins gehavend, want de arbeidskrapte bleek ook bij ons te hebben toegeslagen en ook de flexpool bood geen soelaas dit keer. 10 kilometer rennen bleek achteraf toch zijn sporen te hebben achtergelaten. Gelukkig was Bianca er om het negental te completeren en waren onze meiden in ieder geval vastbesloten om het de tegenstander flink lastig te gaan maken. Dat lukte ook best aardig, want in de eerste inning kregen de drie slagvrouwen van Pirates allen drie slag. Een goed begin is het halve werk. Ook de tweede inning bleef aan beide kanten puntloos, maar in de derde inning wisten de meiden van Pirates door een veldfout en twee honkslagen de eerste 2 punten te scoren. Door een fantastisch dubbelspel van Inger (en enige dank aan Ritso?) bleef het daarbij. Inger had het overigens zeer naar haar zin op haar nieuwe stek, want de inning daarna maakte ze ook alle drie de nullen, zodat het na 4 innings nog steeds 0-2 stond voor de zeerovers uit 020. In de 5e inning voegde Pirates daar nog een puntje aan toe, maar onze dames sloegen gelukkig ook de 0 van het bord (met dank aan de bedienster van het scorebord). Judith opende met een tweehonkslag en scoorde door een briljante loopactie die niemand had verwacht, behalve zijzelf, op een rollertje van Ilona in het infield. De 6e inning nam Pirates echter definitief afstand en liepen uit naar 7-1 door een reeks van honkslagen achter elkaar. Onze meiden gaven zich echter nog niet gewonnen: Malou sloeg een mooie honkslag en Judith kwam daar overheen met een inside-the-park homerun, waardoor de achterstand werd verkleind tot 3-7. Ondanks een vrouw minder in het veld bij onze dames in de 7e inning wist Pirates slechts éénmaal tot scoren te komen, mede door een goede nul van Kim die vanaf heden ook gesponsord wordt door Heras Hekwerken. In de laatste inning kregen onze dames nog wel drie honken vol met 1 uit en hing een sensatie in de lucht, maar de Piraten lieten zich niet (schat)kisten en maakten het geroutineerd af, waardoor de eindstand werd bepaald op 3-8. De drankjes na afloop smaakten er niet minder door, maar onze verslaggeefster baalde toch nog even kort van de slechte inning tussendoor………..

  Wilt u onze toppers komen aanschouwen dan kan dat uiteraard, geheel gratis en mooie zitplaatsen op de hoofdtribune. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op dinsdag (tja, even wennen dit seizoen) 2 mei aanstaande, waarin nieuwkomer Hoofddorp Pioniers de tegenstander zal zijn.