• Doelstellingen

  Het honk- en softbalcomplex ligt aan het Honkpad, ten zuiden van de voetbalvelden en bestaat uit een tweetal softbal velden met verlichting een honkbalveld en een slagkooi.

  De Honkbal en softbal afdeling is in 1964 opgericht en is inmiddels uitgegroeid tot het honkbal en softbal bolwerk in Noord Holland Noord. Mede hierdoor is in samenwerking met de  gemeente Alkmaar het complex aan het Honkpad op Olympisch niveau gebracht. Het vernieuwde complex was nodig om de expansie aan leden en de sportieve resultaten te continueren en verder uit te bouwen. Deze afdeling heeft in de jeugd diverse Nederlandse kampioenschappen behaald.

  De dames van Alcmaria zijn in 2012 kampioen geworden van Nederland. De honkballers zijn in 2015 en 2017 gepromoveerd.
  De heren softballers van Alcmaria spelen al sinds 2014 op het hoogste niveau van Nederland met een nationaal kampioenschap in 2021 als hoogtepunt. Sinds 2023 spelen zij op het één na hoogste niveau en zijn in 2023 kampioen geworden.

  Jaarlijkse activiteiten: Paastoernooi, Mixtoernooi en Bondstoernooi.
  Voor de jeugd is er o.a. een clinicdag, BeeBalltoernooi en het 3 daags Alcmaria jeugdkamp.

  Voor het eerste honkbalteam geldt als doelstelling het spelen op het hoogst haalbare niveau in Nederland met spelers uit de eigen jeugdopleiding.
  Voor de dames is de doelstelling hoog te spelen in recreatief verband.
  Voor de heren softbal is momenteel de doelstelling op hoog recreatief niveau te spelen!

   

  Doelstelling voor onze jeugdteams is om in de hoogste jeugdklassen te spelen. Tevens trachten wij voor elke leeftijdscategorie 2 teams te formeren.