• Kinheim SB U12-1   -  Alcmaria Victrix SB U12-1   9 - 11

   

  Ja! Wesley's softbalmeiden pakken de eerste zege van de competitie.

   

  Achteraf besef je pas hoe spannend het was. Maak je niet druk, zeggen sommige mensen, het is maar een spelletje. Een pupillenwedstrijd bovendien. Maar, kan je ook zeggen, als je die wedstrijd speelt dan wil je die toch ook gewoon winnen?

  Het is de derde en laatste inning, de speeltijd van anderhalf uur zit er eigenlijk al op. De gelijkmakende slagbeurt, twee man uit. De softbalmeiden van Alcmaria Victrix SB U12-1 staan voor. Het is 11-9, in en tegen Kinheim SB U12-1. De Haarlemse ploeg is aan slag. Twee meiden van Kinheim staan al op de honken.

  Alcmaria-pitcher Jasmijn gooit, Celine catcht. Wijd, slag, wijd. Coachbal. De Haarlemse coach pitcht, de speler van Kinheim raakt 'm lekker, en de bal vliegt hard tussen het eerste en tweede honk.

  En dan staat daar Bridget. Ze heeft twee innings gepitcht en is nu tweedehonkvrouw. De bal komt recht op haar af... en Bridget pakt 'm. Vangbal! De derde uit! Alcmaria Victrix wint!

  Het is een bijzonder moment. Dit is de eerste competitiewedstrijd die de Alkmaarse softbalmeiden van coach Wesley winnen. Op een toernooi in het voorjaar speelden ze al sterk, vorig weekend wonnen ze twee van de drie toernooiwedstrijden, ook bij Kinheim. En dan nu de eerste echte zege in de competitie.

   

   
 • De 1e win wordt gevierd

 • Jasmijn loopt een punt binnen

 • De wedstrijd van zondag bij Kinheim ging lange tijd gelijk op. Alcmaria kwam in de eerste inning op een 4-0 voorsprong door goed slaan en lopen van Jasmijn, Tamar, Bridget en Luna. Een mooie klap van Celine werd helaas gevangen. Kinheim kwam in de gelijkmakende slagbeurt terug tot 4-4.

  De tweede inning begon met verwarring op de tribune. Anouk leek eerst uit op één, maar later toch weer niet. Dat was mooi want later in de inning kon ze het vijfde punt maken voor Alcmaria toen Roos haar binnensloeg. Luna sloeg Jasmijn binnen: 6-4.

  In de gelijkmakende slagbeurt gooide Bridget voor Alcmaria weliswaar twee keer drie slag, maar Kinheim liep uit naar een 6-7 voorsprong.

  In de derde inning sloeg Tamar op een bal van de Kinheim-pitcher (en dus niet op een makkelijkere coachbal) eerst Anouk binnen. Sams harde tik was daarna goed voor haar eerste homerun ('Hekkie is Mac-ie!'). Toen Luna aan Bridget ook nog binnensloeg leidde Alcmaria met 11-7. Zou dat genoeg zijn voor de eerste zege?

  En ja, twee tegenpunten en twee uit van Kinheim later, ving Bridget dus die bal. Uit. Over. 11-9. Winst, yeah!!! Ook al is het natuurlijk maar een spelletje.

   

   De tekst en foto's zijn van Jan Benjamin. Dank daarvoor.