• In een hoekje op het honkbalveld

 • Onze Gezellen SB U12-1 - Alcmaria Victrix SB U12-1  6 - 4

  Het zat de softbalmeiden van Alcmaria Victrix zaterdag niet mee tegen Onze Gezellen. De wedstrijd in Haarlem ging lange tijd gelijk op, maar uiteindelijk verloor Alcmaria SBU12-1 nipt. Het werd 6-4 voor Onze Gezellen; een paar wat meer ervaren meiden trokken de andere Haarlemse speelsters mee naar de zege.

  Toch was het zaterdag ook de wedstrijd van de kleine gelukjes. En die moet je koesteren.

  Neem de homerun van Alcmaria-catcher Bente aan het begin van de derde inning. Geen geluk natuurlijk, want ze raakte de bal precies zoals ze die ook wel eens slaat op de training. Een gelukzalig gevoel overkwam in elk geval coach Wesley. ,,Dit is wat gewoon raken dus doet", jubelde de coach. ,,Beter kan je niet beginnen! Je hebt het goede voorbeeld gegeven!"

  Of neem de keiharde honkslag van een van de oudere meiden van Onze Gezellen. Die kwam recht op het gezicht af van midvelder Roos. Een gelukje, dat ze net opzij stapte en de bal niet middenin het gezicht kreeg. Coach Mark-Jan, tevens vader van Roos, voelde zijn hart een keertje overslaan.

  Nog meer gelukjes die de Alkmaarse supporters deden opveren langs het veld: de mooie honkslag van Sam, die net niet werd gevangen door de tegenstanders. Het scherpe veldwerk van startende pitcher Jasmijn en eerstehonkvrouw Luna die weer eens een slagvrouw uitmaakten op één. Opnieuw uit het boekje, net als vorige week.

  Of neem alle keren slag die tweede pitcher Bridget gooide. En de honkslagen van Anouk en Celine, die lieten zien dat ook zij groeien aan slag. En een gelukje voor Tamar die in de allereerste slagbeurt van de wedstrijd de bal weliswaar hard op haar schouder gepitcht kreeg. Maar ze herstelde zich dapper en sloeg de ballen daarna weer lekker het veld in.

  Het meeste geluk had coach Wesley. De coachbal - die de pupillen softbal en honkbal krijgen na twee keer wijd - was precies in de box. Alcmaria-slagvrouw Roos bedacht zich geen moment en haalde uit.

  De Alkmaarse supporters telden al de punten die ze zou binnenslaan. Een vader wilde net ,,hekkie is Maccie" roepen, verwijzend naar de belofte van de coaches dat elke Alkmaarse slagbal die het hek aan de overkant haalt een bezoek aan McDonald's oplevert. Tot de bal Wesley raakte - recht op de sluiting van zijn riem. Geen gelukje, maar geluk voor de coach. En pech voor Roos.

  Donderdagavond vanaf 18.15 uur spelen de meiden hun laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Tegenstander in Alkmaar is dan Olympia Haarlem.

  Van de verslaggever ter plekke, Jan Benjamin.