• De meiden moesten "stoer" op de foto.

 • Softballers maken van laatste toernooi een waar verkleedfeest.

  Een eenhoorn op het eerste honk. Een tovenares op twee. Sneeuwwitje als korte stop. Een tijger- en een panter-onesy in het verre veld. En ook nog het duo M&M, naar de bekende chocoladepinda's, als pitcher en catcher.

  De softbalmeiden van Alcmaria Vixtrix SB U12-1 - aangevuld met Melle en Enrique - maakten zondag van hun laatste toernooi van het seizoen een geweldig verkleedfeestje.

  Alle spelers hadden zich prachtig uitgedost voor de laatste wedstrijden op het complex van BSC Almere '91. Zelfs coach Mark-Jan droeg - eventjes - een wilde zwarte pruik. ,,Geweldig om nu eens krullen te hebben!"

  Ook zelf bedacht door de meiden: roulerende veldposities. Een greep in de grabbelton bepaalde per inning je plek op het veld.

  En de sportieve prestaties? Die werden in de loop van het toernooi beter en beter.

  In de eerste wedstrijd tegen de Vennep Flyers toonde Roos - verkleed als rode tornado - zich een nog onontdekt pitchertalent. Met mooie vangballen en samenspel met het eerste honkbal zorgde Roos namens Alcmaria voor een paar snelle nullen.

  Dat de wedstrijd uiteindelijk met 7-2 verloren ging, deed weinig af aan de feest- en verkleedvreugde.

   
 • De tweede wedstrijd - tegen ASC Hilversum Hurricanes - ging lange tijd gelijk op. Tamar nam de eerste pitch die ze kreeg direct op de knuppel en sloeg een lekkere honkslag. Ook Bridget en Luna (het duo M&M) en Jasmijn (in haar panter-onesy) lieten goed slagwerk zien, maar uiteindelijk wonnen de Hilversumse meiden met 9-4.

  De laatste wedstrijd - de tosti's waren inmiddels uitverkocht in de Almeerse kantine - was de beste van Alcmaria. Tegenstander was Neptunus uit Rotterdam: supersterk aan slag, maar (gelukkig) lieten de meiden af en toe een steekje vallen in het veld.

  In de tweede en laatste inning kwam het Alkmaarse team van coaches Wesley en Mark-Jan met 9-5  voor. Celine - als goudkleurige cheerleader - en Bente in haar tijger-onesy maakte onder meer de punten. Celine nam overigens de plek in van Sam (Sneeuwwitje) die een bal hard op haar pols kreeg van de Rotterdamse pitcher. Gelukkig ging het onderweg naar huis al weer een stuk stuk beter met haar blessure.

  Top-invallers Enrique (verkleed als voetballer) en Melle (als eenhoorn-met-staart) stalen echter de show. Beiden sloegen een inside-the-park homerun!

  In de gelijkmakende slagbeurt kwamen de Rotterdamse meiden terug tot 9-9. En dat gelijkspel tekende prima de sfeer van de laatste wedstrijd. En van het hele toernooi eigenlijk.

  Oh, en voor de lezers die zich afvragen wat een 'onesy' (spreek uit: wân-zie) is: een warm, pluche huispak uit één stuk dat het midden houdt tussen een pyjama en een badjas. Vaak gedragen thuis, in de avond, voor de tv. En heel soms ook op het softbalveld...

  Jan Benjamin