• H2 pakt de 1e 2 punten in 2022

  H2 pakt de 1e win van 2022.

  Uit bij Thamen, altijd gezellig. De line-up begon wat slordig, Michel en Michael gaf wat gerommel in de papieren en de opstelling, maar uiteindelijk stonden er 10 man op de lijst en in het veld.

  De 1e 4 rondjes leverde af een toe een poot op een honk op maar de thuisplaat bleef ver uit zicht, speciaal Thamen was machteloos op het werpen van Sven Honing, hij heerste, in 7 inningen wisten maar 3 Thamenaren op de kussens te verschijnen, de andere 18 mannen konden direct weer terug naar de dug-out.

  Alcmaria Victrix creëerde wat meer verkeer en in de 1e 4 ging men los, Marijn Spoor een double, Dennis Blom een single en ook Ludrick Pieter schoof aan. Wouter Knop aan slag en hij wist, voor de 1e keer in zijn carrière, een GrandSalami te produceren, 4 – 0 voor.

  Daar bleef het even bij, Thamen lag aan de ketting bij Sven en zijn veld. In de 1e 7 gaf Alcmaria weer gas, het was nu de middle-of-the-order die los ging, Michael Pluijmers, Ludrick Pieter en Lisandro Tromp tilden de stand naar 7 – 0 door wat tikken en een base-loaded-walk van Dave Tromp.

  Dennis Blom peuterde in de 1e 8, 4 wijd uit de zone en de RBI kwam op naam van Lisandro Tromp
  0 – 8.

  Pas gelijk 8 wist Thamen wat gaatjes in de Alcmaria defensie te vinden, tijd voor een werper wissel, Ritzo Jansen mocht de deur dichtgooien, dat lukte bij de stand van 3 – 8.

  De kers op de taart kwam van de knuppel die Ruben Bakker in de 1e 9 vasthield, sierlijk verdween de bal over het buitenveld hek voor een solo homerun, er stond 3 – 9 in de boeken. Gelijk 9 liepen de honken nog even vol met 2 nullen, maar een rustige F8 maakte een einde aan de wedstrijd.

  Hoe er uiteindelijk een uitslag van 3 – 11 in de App terecht gekomen is, is niet bekend, mogelijk dat de scheidsrechters het telraam verkeerd gehanteerd hebben.  De reis naar huis was aangenaam, 2 punten in de tas.