• Dames 1 boekt mooie zege op altijd lastige Sparks

  (van onze vaste verslaggeefster)

  De oplettende en trouwe lezers van dit feuilleton hebben misschien al opgemerkt dat het verslag van de wedstrijd tegen DVH ontbreekt in deze reeks. Dat had een reden, laten we het zo zeggen dat het hoogtepunt van de wedstrijd de laatste nul was. Gelukkig hebben we de foto’s nog…….

  Tot grote opluchting van onze songfestival fans was deze week de uitwedstrijd tegen Sparks gepland en die spelen op de maandag, dus zo hoefde er niets gemist te worden van dit jaarlijkse liedjesfestijn. Ook het weer zat deze keer eens mee, na alle kou en wind van de afgelopen weken was het eindelijk weer eens normaal weer om te softballen. Tot slot waren we deze keer helemaal compleet en de vraag is of dat de rest van het seizoen nog een keer zal gaan voorkomen. Ik schat de kansen niet heel hoog in. Vandaar dat onze huisfotografe Ilona alles uit de kast had gehaald om ons team eens mooi op de foto te zetten. En met succes, zie de foto’s bij dit verslag, je moet er even een halfuurtje voor uittrekken, maar dan heb je ook wat.

 • Overigens bleek het geen overbodige luxe om met een compleet team naar Haarlem af te reizen, want de kou in de afgelopen weken en het feit dat soms toch de jaartjes beginnen te tellen had toch wat slachtoffers geëist. Vandaar dat tijdens de warming up al naarstig namen, rugnummers en telefoonnummers van fysiotherapeuten werden uitgewisseld. Wellicht maken we kans op groepskorting? Coach Judith had voor de gelegenheid weer een mooie opstelling gemaakt, die zoals gebruikelijk voor de wedstrijd weer helemaal werd omgegooid (tja, waarom maken we eigenlijk nog een opstelling vooraf?). Het was (voor sommigen tot de 7e inning aan toe) overigens wel weer even wennen om als eerste aan slag te zijn, maar dat heeft ook zo zijn voordelen, want dan kun je ook als eerste scoren. In de eerste slagbeurt werden meteen al 2 punten bij elkaar gesprokkeld, daarbij wel geholpen door het veld van Sparks, dat drie dure veldfouten liet noteren. Tel daarbij een honkslag van Ilona op en tel uit je winst. Vervolgens werden de eerste drie slagvrouwen van Sparks vakkundig uitgemaakt, waarna onze dames in de tweede slagbeurt hun voorsprong verder konden uitbouwen. Joyce opende met een honkslag. Daarna volgden weliswaar twee nullen, maar Maaike timmerde de bal vervolgens het outfield in waarop Joyce kon scoren. Inger, die aan slag bijzonder op dreef was (zij sloeg een driehonkslag, een tweehonkslag en een ‘eigenlijk driehonkslag waarbij ze onterecht op het derde honk werd uitgegeven’), sloeg vervolgens ook Maaike over de thuisplaat. Daarmee namen onze dames een brutale 0-4 voorsprong. Die voorsprong werd met succes en hand en tand verdedigd in de tweede en derde inning. Er vielen wel wat honkslagen aan de Sparkse kant, doch ook met de honken bezet hield het veld het hoofd koel en werden goede nullen gemaakt. Met name Joyce, Inger (mooie vangbal op linedrive) en Evelien (aantal nuttige 3-slag) droegen hieraan bij en het sterk spelende outfield bracht de ballen die er doorheen gingen weer snel terug, waarmee zij de loopsters vakkundig van scoren afhielden.

 • In de 4e inning scoorden de dames nogmaals. Het was wederom Maaike (2 uit 4) die begon met een tweehonkslag en door Inger (driehonkslag) werd binnengeslagen. In de 5e slagbeurt voegden Stella en Joyce (ook 2 uit 4) daar nog twee punten aan toe, waardoor er een (wellicht enigszins verrassende) stand op het scorebord (dat het overigens niet deed, maar dat terzijde) prijkte van 0-7. Pas in de tweede helft van de 5e inning kon Sparks iets terugdoen.

  Door het enige veldfoutje van de wedstrijd kwam de openingsslagvrouw op het honk en dat deze meestal scoort bleek ook helaas hier het geval: een te mooi gegooide bal werd door Sparks over Casey heengeslagen voor een tweehonkslag, waardoor Sparks het eerste punt wist te scoren. Onze dames lieten zich hierdoor echter niet uit het veld slaan (let op de woordspeling, is lang over nagedacht) en Evelien herstelde haar foute pitch met tweemaal 3-slag en een aangooi op Ilona, die met verve het eerste honk verdedigde.

  Onze dames gingen vervolgens sterk van start in de 6e inning omdat ook de mercy rule voor het grijpen lag. Inger begon goed met een tweehonkslag, maar de dames van Sparks maakten vervolgens een mooi dubbelspel, waarmee de scoringskansen van onze dames in de kiem werden gesmoord. Sparks deed vervolgens ook haar uiterste best om de achterstand verder te verkleinen, wat deels lukte. De openingsslagvrouw kwam op het honk met een honkslag en …. tja, die regel lijkt toch steeds weer op te gaan, scoorde het tweede punt voor de thuisploeg. Evelien mikte net iets te goed op de elleboog van de openingsslagvrouw, die daarmee zowel pech als geluk had, want ze kwam hierdoor wel op het honk en wist uiteindelijk ook nog het derde punt te scoren.

  Ze heeft in ieder geval de komende week een mooi aandenken aan deze wedstrijd op haar elleboog. Daardoor bleef het wel spannend, maar de dames hielden het hoofd koel in de laatste veldbeurt van de wedstrijd. Er werden achter elkaar drie nullen gemaakt, waarmee de dames de punten in de tas hadden en hun eerste uitoverwinning van dit seizoen boekten en daarmee uit dus nog steeds ongeslagen zijn. Als blijk van grenzeloos vertrouwen van onze sponsor (Project by Aelbers), komen de dames binnenkort nóg beter gekleed (kon dat?) op het veld, waarvoor uiteraard onze dank.

 • Volgende week hebben de dames nog een weekje extra tijd om van alle pijntjes te herstellen en lekker pizza te eten, daarna moeten de dames weer vol aan de bak. Voor de verandering weer eens een thuiswedstrijd, DSS is dan de tegenstander. Datum en tijd: dinsdag 21 mei, aanvang 19.30 uur. We hopen wederom op mooi softbalweer en veel publiek.

  Daarbij nogmaals een oproep voor de pubquiz op 31 mei (inloop vanaf 20 uur, start quiz om 20.30) voor iedereen (leden, niet-leden, supporters, buren, collega’s, familie) die zijn kennis wel eens wil testen. Ook wachten we natuurlijk nog steeds in spanning af wat het thema van het mixed softbal toernooi zal zijn………………………………

  (foto’s: Ilona A.)