• Opnieuw de WIN voor Heren 1

 • Terwijl men in heel Nederland schuilt voor het onweer en vele vrijheidspodia omtruimd moeten worden wegens het noodweer, straalt in Alkmaar het zonnetje uitbundig.

  De mannen van onze selectie treden op deze 5e mei aan tegen Flying Petrels. Een Petrels dat zich de afgelopen jaren weer knap omhoog heeft gevochten en nu alweer een aantal seizoenen keurig in de middemoot van de respectabele 2e klasse B speelt.

  De vrijdagavonden waarop Alcmaria haar thuiswedstrijden regelmatig speelt is voor veel spelers en publiek nog wat onwennig. Zo ook voor uw verslaggever. Om 17.30 rustig richting het sportpark waar de hekken nog gesloten zijn. Een praktisch volledig Petrel-team tref ik aan achter het gesloten hek. De mannen staan te trappelen om te spelen en zijn daarom al wat vroeg..

  Hoe anders is dat bij onze alcmarianen! Om 18.00 betreedt de thuisploeg De Egmonderhout op en wordt de slagkooi gereed gezet voor de bezoekers. Petrels werkt een volledige pregame af waarna om 18.30 de thuisploeg nog even snel een infieldje draait en zich verder rustig aan gereed maakt voor de wedstrijd.

  Het is 19.00 uur en tijd om aan te vangen. Nog even worden er wat afspraken gemaakt omtrent de "illegale" knuppels van de bezoekers waarna de eerste bal gegooid kan worden.

  Voor Alcmaria is Dylan Braak op de heuvel geposteerd. Dylan die inmiddels al wekenlang laat zien een fantastische starter te zijn voor zijn team. De vroeger wat "wilde" werper heeft plaatsgemaakt voor een solide, rustige en inmiddels ervaren pitcher. Hij zal vanavond zijn team wederom leiden naar een WIN.

 • De eerste slagbeurt van Petrels verloopt vlotjes. Er wordt nog welgeopend met een hitje maar een sac bunt en 2 strikeouts zorgen voor rust.

  Alcmaria daarentegen pakt direct uit op het werpen van Tom Koorn. Harde hits van Dave, Michael en Mika worden gevolgd door een diepe sacfly van Ritzo waardoor er een snelle 1-0 voorsprong op het scoreboard staat.

  De 2e inning wordt direct de nekslag voor de Purmerenders, Dylan strikes out the side (3 slagmensen achtereenvolgens op 3-slag). Vervolgens ontstaat er wat frustratie bij de bezoekers waarna de hoofdcoach mag inrukken (commentaar op de leiding).

  Dit lijkt direct zijn tol te eisen bij de Petrels want Alcmaria tilt de tussenstand naar 3-0 op een aantal maal 4-wijd en rbi-hits van Michael en Mika. 

  Toch komt Petrels nog even kijken op de kussens in de 4e inning. Een lead-off hit van Jorn van Ingen wordt gevolgd door een wilde worp waardoor Van Ingen in scoringspositie staat. Een zeldzame glipper van kortestop Jansen brengt vervolgens het eerste punt van Petrels over de thuisplaat. Dylan schakelt even een tandje bij en komt met een strikeout, flyout en grounder uit de inning (3-1)

  Nu taak aan Alcmaria dit onverdiende puntje terug te halen....En zo geschiedde, Pluijmers op het honk met een walk wordt binnengetimmerd door Mika. De Ohtani-swing was goed voor een vette double in het rechtsveld waar Pluijmers gemakkelijk op kon scoren. Mika de Lincel zelf wordt ook nog eens binnen geslagen door Falco Hoffmann met een linedrive in het linksveld (5-1)

  De 5e en ook 6e inning zijn wederom een prooi voor Dylan. Hij heerst en komt nauwelijks meer in de problemen. Een enkele grounder weet het buitenveld-gras te vinden maar zijn veld pakt verder alle nullen tussen de strikeouts door. Pas in de 7e weet Petrels nog √©√©nmaal te scoren op 2 rollertjes  en een wildeworp maar dat is het dan ook.

  Alcmaria zelf pakt ook nog een extra run op een mooi uitgevoerde hit & run. Wouter slaat de bal het rechtsveld in waarop Mika de 6e alkmaarse run scoort.

  Er wordt vervolgens nog getracht de 8e inning te starten maar nadat closer Tommy zijn eerste pitch had afgevuurd klonk er een schreeuw uit het outfield "ik zie echt helemaal niks meer!" waarna het uitstekende scheidsrechters-duo er direct een einde aan maakte (6-2)

  2 punten in de tas en een mooie topklassering. Volgende week vrijdag wederom thuis wanneer OG op bezoek komt.