• Alcmaria vrouwen winnen zeer ruim van de hekkensluiter Dynamo

    De vrouwen van Alcmaria Vr1 hebben vandaag geen spaan heel gelaten van Dynamo Vr1. Coach Noordenbos kon vandaag weer een aantal talenten weer verwelkomen in de groep na lang blessure leed. het team raakt meer en meer compleet zo wist de coach te vertellen. De aftrap was nog maar net genomen en de dadendrang van Alcmaria was duidelijk , kort erop zitten , afjagen en compact spelen. Dat resulteerde al na 5 minuten de 1-0 door Puck die door Merlijn in stelling werd gebracht en de bal snoeihard diagonaal inschoot. Dynamo was nog maar net van deze schrik bekomen als Puck wederom na een steek pass voor de 2-0 zorgt. Puck was op dreef want we tekenen de 13de minuut als Puck voor haar hattrick de 3de goal maakt. Alcmaria bleef er fel op zitten en na een schitterende corner van Bregje weet ook Maartje te scoren. Het puzzeltje was compleet en zo speelde Alcmaria met de talenten van Dynamo zoek met goed voetbal en prachtige goals. Toch konden de talenten van Dynamo een aantal keer ook door komen maar dan staat keepster Kim in de weg. Iris krijgt een vrije trap op zo'n 20m van de goal en schiet de bal op de lat en Ashley is er als de kippen bij om de rebound erin te schieten. We spelen pas een half uur als het al 5-0 staat en de pijp is nog niet leeg. Merlijn ziet haar schot ook bovenin in het doel verdwijnen en beloond haar inzet met deze treffer. In de 33ste minuut een afgemeten corner van Ashley die door captain Chris in het doel wordt geschoten en een paar minuten later is het Chris die Ashley bedient waardoor zij de 8-0 kon inschieten. Dynamo deed er echt alles aan maar de dadendrang van Alcmaria was zeer groot en als het de 44ste minuut is krijgt Wendy de bal mee , gaat op snelheid haartegenstander voorbij en schiet de bal van zo'n 24 meter diagonaal in de verre hoek en hoewel de keepster en aanzat verdween de bal in het netje en is het met de rust al 9-0. Verdedigend zeer sterk en aanvallend genadeloos .
    De wedstrijd is uiteraard al gespeeld en er wordt gas terug genomen. Dynamo profiteert van de ruimte en weet met een paar aanvallen weer gevaar te stichten en zowaar de 0 van het scorebord af te krijgen. 9-1 en verdiend ook in deze fase.
    Er wordt veel gewisseld en dat zorgt er ook voor dat niet alle ballen meer aankomen. Captain Chris weet echter nog 2x te scoren en Merlijn tekent voor haar 2de van vandaag. Een perfecte 1ste helft en een rommelige 2de helft zorgt voor de eind uitslag van van 12-1. Coach Noordenbos was in zijn nopjes want hij zag een aantal speelsters weer terug in de selectie en deze ruime winst vandaag. Scheidsrechter Valk zag een zeer sportieve wedstrijden en had alles onder controle. Het was genieten weer, volgende week thuis tegen de Rijp Vr1. Zware wedstrijd dus weer volle bak.